Sådan Fjernes Skivoks

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fjernes Skivoks
Sådan Fjernes Skivoks

Video: Sådan Fjernes Skivoks

Video: Sådan Fjernes Skivoks
Video: Sådan fjerner du fliser på badeværelset 2023, December
Anonim

Smøring af langrendski er en kunst, der kræver erfaring og dygtighed. Kvaliteten af påføringen af skisalve påvirker direkte atletens resultater i konkurrencen. Men inden smøring skal skiene være ordentligt klargjort. Og du skal starte med at fjerne den gamle skivoks.

Sådan fjernes skivoks
Sådan fjernes skivoks

Er det nødvendigt

  • - plastskraber;
  • - opløsningsmiddel (terpentin)
  • - salvefjerner
  • - rene klude.

Instruktioner

Trin 1

Hvordan man fjerner skivoks fra en glidende overflade afhænger af typen af ski og det anvendte smøremiddel. Bestem hvilke ski du vil fjerne fedt fra træ eller plast, da der er forskellige typer specielle vaske til dem. De mest udbredte i dag er ski med plastbelægning, til smøring, hvor både traditionel skinsalve og alle slags paraffiner kan bruges.

Trin 2

Forbered de nødvendige værktøjer og materialer. Du har brug for en plastskraber, terpentin, en blød, ren klud og specielle salvefjernere i form af en aerosol eller pasta. Brug om muligt et skistativ eller skruestik.

Trin 3

Tag en ski og fastgør den i maskinen med den glidende overflade op. En almindelig bænkskærm eller et bord udstyret med en klemme gør det. I mangel af sådanne enheder skal du holde skien og hvile den for eksempel med "hælen" i leddet mellem gulvet og væggen.

Trin 4

Brug en speciel aerosol eller pasta opløsningsmiddel (fjerner) til at fjerne den gamle salve. Sørg for, at vasken passer til den type skioverflade. Påfør produktet på den glidende overflade ved at følge brugsanvisningen. Efter påføring af opløsningsmidlet skal du vente 2-3 minutter, før du bruger skraberen.

Trin 5

Brug en speciel plastskraber til at fjerne resterne af det gamle fedt fra den glidende overflade. I dette tilfælde anbefales det at foretage omhyggelige bevægelser fra forsiden af skien til bagsiden. For nemheds skyld opdeles hele overfladen, der skal behandles, betinget i tre eller fire sektioner og passerer hver af dem sekventielt. Rengør partiklerne af salven (paraffin), der skal fjernes, på overfladen med en klud. Denne metode fjerner gammel salve og voks.

Trin 6

Efter bearbejdning skal du tage en ren klud, fugte den i terpentin og tørre den glidende overflade med tryk, hvorved det resterende fedt fjernes. Gentag proceduren to til tre gange, hvis det er nødvendigt.

Trin 7

Gør det samme med den anden ski. Efter fuldstændig behandling skal du tørre skioverfladen grundigt af med en tør klud. Din beholdning er nu klar til at modtage det nye fedt, der passer til vejret.

Anbefalede: