Hvad Er Triceps Og Biceps

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Triceps Og Biceps
Hvad Er Triceps Og Biceps

Video: Hvad Er Triceps Og Biceps

Video: Hvad Er Triceps Og Biceps
Video: 13 Best Exercises for Bigger Arms - Biceps and Triceps Workout 2023, December
Anonim

Anatomiske udtryk som triceps og biceps er velkendte for ikke-medicinske mennesker: disse er nogle af de mest synlige muskler i menneskekroppen, en masse fysiske øvelser er rettet mod deres vækst, hvilket gør armene stærkere og mere kraftfulde. Triceps og biceps er placeret side om side, men udfører forskellige funktioner og adskiller sig fra hinanden.

Hvad er triceps og biceps
Hvad er triceps og biceps

Biceps

Den officielle anatomiske betegnelse for biceps er biceps brachii. Denne store muskel er tydeligt synlig under huden på forsiden af overarmen. Siden oldtiden blev det antaget, at det var denne muskel, der personificerede den udviklede muskulatur hos en person - da biceps altid tiltrækker opmærksomhed hos fysisk stærke mennesker, fordi det er han, der deltager i den hyppigste bevægelse af armene, bøjning af albueleddet. Derfor, når de vurderer kroppens muskulatur, skal de først og fremmest være opmærksomme på denne muskel, og mange bodybuildere eller simpelthen dem, der simpelthen ønsker at forbedre deres udseende, vælger specielle træningskomplekser til udvikling af denne del af armen.

Bicepsen kaldes bicepsmuskelen, da den består af to bundter eller hoveder: lang og kort. Den første er på ydersiden af armen og starter fra kanten af scapulaen. Det andet passerer indefra og stammer også fra skulderbladet, lidt under det lange bundt.

Triceps

Triceps-musklen i skulderen svarer til biceps, idet den udfører en lignende funktion - kun den bøjer ikke, men bøjer albueleddet. Muskelen er i den samme del af armskulderen, men på ryggen. Den består af tre bundter: lang, medial og lateral. Det lange hoved er blandt andet ansvarlig for armens baglæns bevægelse.

Atleter og andre atleter lægger mindre vægt på triceps-træning, da de mener, at kun biceps er ansvarlige for udseendet af en fysisk stærk person. Faktisk er bicepsmuskelen kun synlig, når albuen er bøjet eller set forfra, og triceps er ansvarlig for tykkelsen af skulderen, som er synlig fra enhver position - både forfra, bagfra og fra siden. Triceps muskler udgør to tredjedele af musklerne i denne del af armen, så det er af stor betydning i dannelsen af den muskulære skulder.

Avid bodybuildere og bodybuildere vælger isolationsøvelser for sig selv, der har til formål at udvikle en hvilken som helst muskel. Men dette er ikke nødvendigt - både biceps og triceps svinger med de sædvanlige grundlæggende øvelser: push-ups fra gulvet, på de ujævne barer, bænkpress. Derudover er der en myte om, at det er muligt at pumpe forskellige dele af musklerne separat, selvom hele muskelen faktisk er anstrengt under enhver øvelse, derfor vokser den proportionalt i alle dele, og dens form afhænger af genetisk egenskaber.

En anden almindelig misforståelse er, at kvinder ikke bør udføre armøvelser for at undgå at ligne en bodybuilder. Faktisk har den kvindelige krop ikke nok hormoner, der er ansvarlige for væksten af muskelmasse. Som et resultat, efter træning, vil dine arme se fit og stærke ud, men ikke pumpede.

Anbefalede: