Sådan Træner Du Dit Hjerte

Indholdsfortegnelse:

Sådan Træner Du Dit Hjerte
Sådan Træner Du Dit Hjerte

Video: Sådan Træner Du Dit Hjerte

Video: Sådan Træner Du Dit Hjerte
Video: Best Exercise For Your Heart 2024, April
Anonim

Hjertet er det vigtigste organ i menneskekroppen. En persons trivsel, hans evne til at modstå fysisk anstrengelse og forventet levealder afhænger af, hvor godt den er trænet. For at hjertet kan fungere uden afbrydelse, skal det trænes ordentligt.

Sådan træner du dit hjerte
Sådan træner du dit hjerte

Nødvendig

sneakers, motionscykel, swimmingpool

Instruktioner

Trin 1

Start med at beregne din maksimalt tilladte puls. Du kan beregne det ved hjælp af formlen 220 minus alder (antal år). Det grundlæggende princip for træning for hjertet er at opretholde en optimal puls, der beregnes som følger: værdien af den maksimalt tilladte puls ganget med 70 procent.

Trin 2

Hvis din puls er mindre end optimal under træning, skal du øge belastningen. Omvendt, hvis pulsen er for høj, skal belastningen reduceres.

Trin 3

Begynd at træne dit hjerte lige på arbejdspladsen. For at gøre dette skal du tage flere pauser på fem minutter i løbet af dagen dedikeret til fysisk aktivitet. Dette kan være huk, hoppe eller løbe på plads.

Trin 4

Gå videre til anden etape - daglig gåtur. Frisk luft og bevægelse hjælper med at bringe hjertemusklen i en tilstand, der gør det muligt at gå videre til mere alvorlig stress. Det er værd at starte med en halv kilometer gåtur, og denne afstand skal tilbagelægges på fyrre minutter.

Trin 5

Hvis din puls ikke når det optimale niveau efter 20 minutter, skal ruten øges med 100 meter, hvilket er cirka 170 trin. Tiden forbliver dog den samme, så bevægelseshastigheden skal øges. Når du formår at gå 4 kilometer på 30 minutter, kan du tilmelde dig poolen.

Trin 6

Svøm i mindst 20-30 minutter, gentag træningen mindst tre gange om ugen. Svømning i poolen har praktisk talt ingen kontraindikationer. Svømning er uundværlig til træning af skeletmuskel og hjerte. Det lægger ikke unødvendig stress på led og ryg.

Trin 7

Når der er gået tre måneder efter din første træning i poolen, skal du begynde at løbe. Du kan erstatte løb med dans, som ikke kun træner hjertet perfekt, men også har en gavnlig effekt på humør, øger selvværd og bringer nye bekendtskaber.

Trin 8

Prøv en stationær cykel. Med enhver form for træning skal du overvåge, at pulsen er optimal. Før du starter klasser, anbefales det at lave et kardiogram og konsultere en læge.

Anbefalede: