Sådan Finder Du Skivoks

Indholdsfortegnelse:

Sådan Finder Du Skivoks
Sådan Finder Du Skivoks

Video: Sådan Finder Du Skivoks

Video: Sådan Finder Du Skivoks
Video: How To Wax Nordic Skis | Salomon How-To 2024, Kan
Anonim

En skitur kan være ret ubehagelig, hvis du skal trække tunge snebolde på dine ski. Dette betyder, at du har valgt den forkerte salve. Det er heller ikke særlig godt, hvis ski ikke adlyder dig og stræber efter at gå både frem og tilbage. Dette er også et tegn på det forkerte valg af salve.

Sådan finder du skivoks
Sådan finder du skivoks

Instruktioner

Trin 1

Selvom du ikke er en atlet-skiløber, men simpelthen elsker at stå på ski, bliver du nødt til at lære at forstå skiløb. Så der er to typer skivoks: holdesalve og glidesalve.

Trin 2

Navnene taler for sig selv, men flere detaljer er mulige. Holdesalve holder skiene fra rekyl, dvs. ski ruller ikke spontant tilbage under dine fødder. Holdesalve påføres skiblocken, dette er ca. 50 cm op fra baghælens hæl, installeret i skifestet.

Trin 3

Hvis du ikke er en meget erfaren skiløber, kan du forlænge denne del med yderligere 10-15 cm opad. Smør aldrig bunden af skien med salve. Ellers risikerer du ikke at springe ud.

Trin 4

Slip salve påføres resten af ski, på hæl og tå. Din hastighed og dit velbefindende på banen afhænger af valget af glidende salve.

Trin 5

Slidsalver er forskellige. Disse kan være paraffiner, acceleratorer, emulsioner, pastaer, aerosoler osv. Hvis du spiller sport, skal du forstå valget af skivoks grundigt. For at gøre dette bliver du nødt til at læse en masse speciel litteratur, bede om hjælp fra erfarne skiløbere.

Trin 6

Men hvis du ikke er en professionel atlet, skal du ikke bekymre dig om at vælge en salve. Paraffinvoks passer godt til dine ski. Paraffiner er fluorerede og paraffiner uden fluor. Fluorerede anvendes ved høj luftfugtighed (mere end 50%).

Trin 7

I frostigt, vådt vejr er paraffiner uden fluor egnet. Indenlandske paraffinsmøremidler til ski Luch, MVIS, VISTI, FESTA er meget velegnede til amatørskiløbere. De er billige og har en ubegrænset holdbarhed. Et sæt vil være nok for dig i mange år.

Trin 8

Vælg to typer salve til skiløb: slip salve og hold salve. Når du vælger en salve til en bestemt tur til skoven, skal du vælge et produkt til den passende temperatur og fugtighed.

Trin 9

Hvis det efter at være kommet til skoven og stå op på skisporet viser sig, at du forvekslede med valget af salve, er det bedre at smøre ski. Det tager et par minutter, men det ødelægger ikke din tur. Bare tag med to salverør til en lidt højere temperatur og en lidt lavere og kork.

Trin 10

For at gøre livet lettere for amatørskiløbere produceres universelle salver i et bredt temperaturinterval fra + 3o C til -20o C. Ved at købe et rør med et sådant værktøj kan du stå på ski hele skisesæsonen.

Trin 11

Derudover tilbyder erfarne skiløbere begyndere at smøre deres ski med den samme salve, for eksempel VISTI, kun anvende den samme salve på skibommen, men i varmere vejr. Under alle omstændigheder, uanset hvilken salve du vælger, er olierede ski bedre end ikke smurt generelt.

Anbefalede: