Hvorfor Opstår Smerter Efter At Have Spillet Sport?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Opstår Smerter Efter At Have Spillet Sport?
Hvorfor Opstår Smerter Efter At Have Spillet Sport?

Video: Hvorfor Opstår Smerter Efter At Have Spillet Sport?

Video: Hvorfor Opstår Smerter Efter At Have Spillet Sport?
Video: МАЛЬДИВЫ, которые в самое сердце. Большой выпуск. 4K 2024, April
Anonim

Nybegyndere er ikke mere bange for langvarige belastninger og tunge øvelser, men for konsekvenserne af udmattende træning. Muskelsmerter er en integreret del af enhver sport; det hjemsøger selv erfarne atleter.

Hvorfor opstår smerter efter at have spillet sport?
Hvorfor opstår smerter efter at have spillet sport?

Hvorfor gør muskler ondt efter træning?

Smerter opstår, når kroppen er under usædvanlig stress. Derfor, selvom du har trænet i flere år, men pludselig har øget intensiteten af din træning meget, vil overbelastningen reagere med smerte den næste dag. Ubehagelige fornemmelser stammer fra flere faktorer. Når musklerne bliver trætte og smerter umiddelbart efter træning, når smerten er skarp eller trækker, er dette mælkesyre. Under sport frigives energi i kroppen på grund af nedbrydningen af glukosemolekyler - denne proces kaldes glykolyse. Glykolyse producerer også et biprodukt mælkesyre. Det akkumuleres i musklerne og forårsager hævelse og smerte.

I modsætning til almindelig opfattelse er muskelsmerter ikke en indikator for klassernes succes, det er kun en individuel reaktion fra kroppen.

24-48 timer efter træning opstår der en anden type smerte - musklerne begynder at gøre ondt, når du lægger dem på. De bliver også mindre fleksible. Sådan smerte opstår på grund af det faktum, at der under træning dannes mikrotrauma og små tårer på musklerne - dette er en naturlig proces, der er nødvendig for vækst af styrke og udholdenhed i kroppen. Men på grund af disse mikrotraumer vil du opleve smerter et stykke tid, indtil muskelfibrene kommer sig.

Smerter kan også være et tegn på overtræning. Hvis du virkelig overtræner, skal du tage et par uger fri.

Nogle gange er muskelsmerter patologiske. Se din læge, hvis de smertefulde fornemmelser er meget stærke og skarpe, skal du ikke gå væk i lang tid, intensivere over tid, og hvis der opstår smerter i leddet ledsaget af hævelse og rødme eller tørre klik. Det er værd at være opmærksom på smerter i rygsøjlen - de kan signalere alvorlige problemer.

Hvad skal man gøre for muskelsmerter

Smerter kan minimeres ved at tage sportstilskud indeholdende ascorbinsyre og aminosyrer. Et varmt bad og professionel massage fungerer godt. Ved meget svær smerte kan du bruge køle- og opvarmningssalve baseret på kamfer og mentol samt terapeutiske geler til ledsmerter og ischias. Smertestillende midler vil også hjælpe - analgin, paracetamol, ibuprofen. For yderligere at minimere smertefulde fornemmelser efter træning skal du øge belastningen gradvist, sørg for at lave en 10-minutters opvarmning og i slutningen af sessionen - sportsstrækning. Hvis du har haft en lang pause mellem træningen, skal du reducere intensiteten af sessionen og gradvist vende tilbage til de sædvanlige belastninger.

Anbefalede: