Sådan Kontrolleres En Cykel

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kontrolleres En Cykel
Sådan Kontrolleres En Cykel

Video: Sådan Kontrolleres En Cykel

Video: Sådan Kontrolleres En Cykel
Video: Cykelvask: Sådan rengører du din cykel korrekt 2023, September
Anonim

Dit helbred og endda dit liv kan afhænge af din cykels sundhed. Når du udvikler høj hastighed, skal du være sikker på pålideligheden af designet og kvaliteten af samlingen af de bestanddele og samlinger. Tjek din cykels tilstand regelmæssigt for at gøre dine forlystelser sikre.

Sådan kontrolleres en cykel
Sådan kontrolleres en cykel

Instruktioner

Trin 1

Sid på cyklen for at kontrollere sadelens højde og pasform. Når du gør det, skal du nemt nå pedalen med din hæl, når den er i den laveste position. Dit ben skal være let bøjet ved knæet eller lige. Undersøg gaffel og ramme for revner.

Trin 2

Kontroller, at styrestangen er sikkert fastgjort til gaffelen: den må ikke dreje og sænke ned i ratstammen. Løft cyklens forside og vip den lidt til siden. Hvis forhjulet / gaffelen drejer under sin egen vægt, er det installeret korrekt.

Trin 3

Sørg for, at håndbremsearmene er placeret, så cyklistens hænder ikke kommer af styret, når de bremses, og selve bremserne giver en jævn og pålidelig bremsning. Ved fuld bremsning må bremsegrebet ikke hvile mod cykelstyret.

Trin 4

Flyt cyklen langs jorden ved siden af dig og se på sporene efter hjulene. Hvis symmetriplanerne på hjulene falder sammen med rammens plan, vil forhjulets spor overlappe hinanden med det bageste spor. Kontroller, at hjulene roterer på akslen uden fastklemning og ikke ruller til siderne.

Trin 5

Undersøg fælgen for revner. Sørg for, at egerne er spændt jævnt og ikke løsnes, og at enderne ikke stikker ud over brystvorten. Kontroller, at dækkene og hjulrørene passer til cykelens fælge. Afstanden mellem baghjulet og rammen skal svare til afstanden mellem forhjulet og gaflen.

Trin 6

Drej pedalerne for at kontrollere, om der er jævn rotation, og for at sikre, at der ikke er nogen binding. Kontroller, at pedalakslerne er skruet ind i krumtaparmene, så langt de går. Anslå spændingen i kæden: den skal ikke nå toppen af tænderne. Kæden monteret på det midterste drevne tandhjul skal være parallel med rammens plan.

Anbefalede: