Sådan Kontrolleres Slibning Af Skøjter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kontrolleres Slibning Af Skøjter
Sådan Kontrolleres Slibning Af Skøjter

Video: Sådan Kontrolleres Slibning Af Skøjter

Video: Sådan Kontrolleres Slibning Af Skøjter
Video: ASL - A Date with Life (Official Music Video) 2024, Kan
Anonim

Enhver skatejer, der ønsker at lære at skate let og smukt, skal hele tiden sørge for, at skøjterne er godt slibede. Desuden betyder det overhovedet ikke noget, om du spiller hockey, kunstskøjteløb professionelt eller simpelthen er glad for almindelig amatørskøjteløb.

Sådan kontrolleres slibning af skøjter
Sådan kontrolleres slibning af skøjter

Instruktioner

Trin 1

Dybest set skæres skøjterne med en radius på 11 til 15 mm, der kaldes "under rillen" (eller "rillen"). Dette er navnet på rillen, der går fra den ene kant af løberen til den anden. Derfor afhænger træningsprocessen og kvaliteten af skøjteløb direkte af, hvor professionelt skøjterne slibes. En sådan "rille" er nødvendig for at skabe klare kanter - udvendige og indvendige. Hvis du kører korrekt, finder glideprocessen kun sted på en af disse kanter. Ryggen er konstant vippet. Rillen bliver gradvist lige under træningen. Derfor forudsætter den korrekte slibning dens gendannelse.

Trin 2

Mestre, der er professionelt engageret i at slibe skøjter, anbefaler ikke at udføre denne specifikke aktivitet alene. Det er bedst at tage dine skøjter til et specialværksted. Hvis skøjter slibes uden professionelt udstyr, vil den samlede slibekvalitet være utilfredsstillende, og "rillerne" vil have forskellige dybder.

Trin 3

Men den professionelle slibemaskine gentager praktisk talt skøjterne. For at kontrollere, hvor godt skøjterne er slibede, skal du bare placere dem lige: hvis de virkelig står lodrette, så slibede de skøjterne perfekt. Den menneskelige faktor er også vigtig i denne sag: hvis en erfaren mester er engageret i arbejdet, vil han gøre alt perfekt.

Trin 4

Bemærk, at skøjtebladene ikke kan slibes mange gange i træk, fordi de er designet til et bestemt antal sådanne slibninger, hvorefter kvaliteten af skøjteløb begynder at forringes betydeligt. For at rense skøjter i tide kan du købe et specielt værktøj, der fjerner tænderne, hvilket igen hjælper med at forlænge slibekvaliteten. Dette er en speciel sten, der skal behandles omhyggeligt med knivens overflade. Denne proces skærpes ikke som sådan, men den kan strække perioderne mellem fuld skærpning betydeligt.

Anbefalede: