Sådan Kontrolleres Din Kropsholdning: Hjemmemetoder

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kontrolleres Din Kropsholdning: Hjemmemetoder
Sådan Kontrolleres Din Kropsholdning: Hjemmemetoder

Video: Sådan Kontrolleres Din Kropsholdning: Hjemmemetoder

Video: Sådan Kontrolleres Din Kropsholdning: Hjemmemetoder
Video: Guide: Rygproblemer? Sådan får du en bedre kropsholdning - Skolen for kropsterapi 2024, April
Anonim

Kropsholdning er den sædvanlige kropsposition hos en person, der står eller bevæger sig roligt. Den korrekte naturlige kropsholdning er ikke kun en del af billedet af en attraktiv person. At være vigtig for kroppens normale funktion, fungerer god kropsholdning som en indikator for tilstanden i hele bevægeapparatet.

Sådan kontrolleres din kropsholdning: hjemmemetoder
Sådan kontrolleres din kropsholdning: hjemmemetoder

Instruktioner

Trin 1

Vægprøve.

For at kontrollere din kropsholdning skal du finde en flad væg uden bundplade på gulvet. Tag dine sko af, hold dig i tyndt tøj, der giver dig mulighed for at føle din krops konturer, og stå med ryggen mod væggen. Hvis du står lige, skal du kun røre væggen med fire punkter: bagsiden af dit hoved, skulderblade, bagdel og hæle. Når du foretager denne selvtest, er det vigtigt at stå som normalt, uden at bøje eller overstrække ryggen. Når alt kommer til alt er det vigtigt ikke at evaluere, hvordan du kan rette op, men rigtigheden af din sædvanlige kropsholdning.

Trin 2

Kropssymmetri.

Andre kriterier for korrekt kropsholdning er symmetrien med placeringen af venstre og højre side af kroppen. Du kan gøre denne test selv foran et spejl, eller endnu bedre bede nogen om at se på dig fra siden. Skuldrene og skulderbladene skal være i en linje parallelt med gulvet. Kraveben, med korrekt kropsholdning, danner en næsten vandret linje. Bagdel og bækkenvinger skal også være på samme niveau. Korrekt kropsholdning er kendetegnet ved den samme længde af benene og en jævn position af fødderne.

Trin 3

Præcis beregning.

Det såkaldte skulderindeks hjælper med at kontrollere rigtigheden af kroppens naturlige position. Beregn forholdet mellem længden af skuldrene langs brystlinjen og længden af skuldrene langs baglinjen. Hvis skulderbuen (skuldre på ryggen) tages som 100%, skal skulderlængden langs brystet være 90-100%. Du kan også måle afstanden fra den syvende ryghvirvel (den stikker stærkest ud i bunden af halsen) til højre og derefter til venstre skulderblad. Hvis tallene er de samme, har du ikke noget problem med din kropsposition.

Anbefalede: