Sådan Vælges Et Træningssystem: En Kort Guide

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælges Et Træningssystem: En Kort Guide
Sådan Vælges Et Træningssystem: En Kort Guide

Video: Sådan Vælges Et Træningssystem: En Kort Guide

Video: Sådan Vælges Et Træningssystem: En Kort Guide
Video: Photo Recovery - How To Get Lost Photos Back (iOS + Android) 2024, April
Anonim

Træningssystemet vælges afhængigt af tilstanden af sundhed og fysisk kondition. Både aerobe og anaerobe teknikker er populære. Opdelingen sker efter intensitet, spænding og andre parametre.

Sådan vælges et træningssystem: en kort guide
Sådan vælges et træningssystem: en kort guide

Et korrekt valgt træningssystem giver dig ikke kun mulighed for at vedligeholde din krop, men også at forbedre dit helbred. Før du vælger den mest egnede tilstand, skal du forstå nøjagtigt, hvilke mål du vil nå. Alle typer fysisk aktivitet kan deles fra princippet om at opnå energi.

Aerob træning

Med dem kommer en enorm mængde ilt ind i kroppen. De er baseret på at udføre fysisk aktivitet under overholdelse af principperne for korrekt vejrtrækning. Eksempler på aerob træning inkluderer:

  • hurtig gåtur
  • kører i et langsomt og medium tempo
  • aerobic;
  • cykling;
  • svømning.

Alle disse teknikker involverer at træne alle muskelgrupper på én gang på grund af den rytmiske gentagelse af visse bevægelser. Under træning arbejder hjertet aktivt og pumper et øget volumen blod.

Med den rigtige intensitet er aerob træning velegnet til alle. Især for dem, der lige er begyndt at dyrke sport. Deres fordele inkluderer forebyggelse af trombose og hjerteanfald, forbedring af udstrømningen af galde, en stigning i "godt" kolesterol i blodet.

Anaerob træning

Populær blandt dem:

  • styrkeøvelser;
  • brug af simulatorer;
  • højhastigheds cykling;
  • kropsbygning.

Næsten alle teknikker involverer hurtig og hård fysisk aktivitet. Her kræves praktisk taget ikke ilt, da kroppen modtager energi fra fedtaflejringer. De største resultater kan opnås ved styrketræning, dvs. vægtbærende øvelser.

Teknikker bruges til at opbygge muskelmasse. Bør bruges med forsigtighed af mennesker, der ikke har god fysisk kondition. Kontraindiceret til ledskader, gravide kvinder og hjertepatologi. Under anaerob træning øges knogletætheden, hvilket kan reducere risikoen for brud.

Statiske og dynamiske teknikker

Alle metoder kan opdeles efter typen af muskelsammentrækning. Statisk gør det muligt at styrke alle muskelfibre på én gang. De dynamiske sorter inkluderer forskellige styrketræninger.

Med en kompetent træningsplan er begge typer opmærksom. Samtidig er en kombination af 50 til 50 dynamik og statik optimal for kvinder. For mænd øges statiske øvelser. Begyndende atleter rådes til at starte klasser med dynamik, efter 1-2 måneder, tænde for statiske belastninger.

Hvordan vælger jeg et træningssystem?

Beslut dig om mål, beslut dig hvad du præcist vil have. Opgaverne skal være specifikke, for eksempel for at tabe 5 kg til din fødselsdag. Individuelle parametre og RP tages i betragtning. Tages hensyn til:

  • etage;
  • vægt;
  • højde;
  • kropstype;
  • tilstedeværelsen af kroniske sygdomme.

Beslut om hyppigheden og varigheden af belastningerne. Resultaterne afhænger af dette. Når du træner første gang, skal du være opmærksom på din krops evne til at komme sig. For de fleste tager dette 1-2 dage.

Find det optimale system. Med intervaløvelse er der en veksling af øvelser med lav og høj intensitet. Teknikken er velegnet til forberedelse til tunge belastninger. Den cirkulære teknik involverer hurtig udførelse af øvelser, når lokal muskeludvikling sker i en lektion.

En af de sikreste er den funktionelle belastning. Hun kombinerer cardio og styrketræning. En fremragende mulighed for folk uden fysisk træning, for dem der gennemgår rehabilitering efter skader.

Grunduddannelse er også velegnet til begyndere. Med det modtager kun en muskelgruppe belastningen på en dag. Der vil dog ikke være noget resultat, hvis du træner 1-2 gange om ugen.

Afslutningsvis bemærker vi: Når du vælger, skal du starte fra dit helbredstilstand. Derefter giver den periodiske ændring af teknikker maksimale resultater.

Anbefalede: