Sommer-olympiske Sportsgrene: Tennis

Sommer-olympiske Sportsgrene: Tennis
Sommer-olympiske Sportsgrene: Tennis

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Tennis

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Tennis
Video: Camila Giorgi - Olympic Outfit 2023, September
Anonim

Forløberen for moderne tennis var plænetennis, hvis regler blev udviklet i 1858 i England. Samtidig blev den første domstol oprettet. Tennis blev inkluderet i programmet for de Olympiske lege i 1896. Men fra 1924 til 1988 var der ingen konkurrencer i denne sport i form af Olympiaderne.

Sommer-olympiske sportsgrene: Tennis
Sommer-olympiske sportsgrene: Tennis

Konkurrencen involverer 2 modstandere eller 2 par spillere.

Tennisspillere skal slå bolden mod modstanderens side med en ketcher og prøve at gøre det, så modstanderen ikke rammer den.

Spillet begynder med en serve, hvor retten går fra en tennisspiller til en anden under kampen. For at servere bolden skal du stå bag baglinjen ved skillelinjen og sende bolden med ketsjeren diagonalt til den modsatte side af banen. Bolden må ikke ramme netene eller uden for grænserne. Hvis dette sker, får atleten et andet forsøg. Så snart en af spillerne får et point, skifter serveren.

Hvert punkt øger spillerens score. Efter 0 kommer 15, derefter 30 og 40. For at vinde et spil skal du tjene 1 serv mere end din modstander, hvis han har 30 eller færre point. Når hver af spillerne har 40 point, skal du vinde en fordel på 2 serveringer for at vinde.

Hvis bolden efter et andet hit end service rører nettet og falder på spillerens bane, tildeles et point til hans modstander.

For at vinde et sæt skal du vinde 6 spil. Når scoren er 6: 5, spilles der et ekstra spil, hvis scoren er 7: 5, betragtes sættet som afsluttet. Når hver spiller har 6 sejre i spil, spilles der et tie-break.

I dette tilfælde går ændringen gennem to serveringer. Du skal score mindst 7 point med en fordel på 2 eller flere point. Der er ikke tid til en tie-break. Det varer, indtil en af atleterne vinder. Efter hver 6 point skifter spillerne domstol.

3 eller 5 sæt danner en kamp. For at vinde spillet skal du vinde i henholdsvis 2 eller 3 sæt til en 3- og 5-sæt kamp.

Til et enkelt spil anvendes en bane med en længde på 23,8 m og en bredde på 8,2 m. Et net strækkes langs midten, som deler banen i to lige store dele. Netets højde i midten er 91,4 cm, og stativernes højde er 107 cm.

Vægten af bolden, som kastes af spillerne, varierer fra 56,7 g til 58,5 g. Dens diameter er ca. 6, 541-6, 858 cm.

Følgende standarder er fastlagt for tennisracketer: deres længde bør ikke være mere end 73, 66 cm, og diameteren er tilladt op til 31, 75 cm.

Under konkurrencen er deltagerne opdelt, så de 16 tennisspillere med den bedste rating og spillerne fra samme land møder hinanden så sent som muligt.

Anbefalede: