Hvad Er Karate

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Karate
Hvad Er Karate
Video: Hvad Er Karate
Video: Karate: Hvad er Kumite? 2023, Februar
Anonim

Hvis du stiller spørgsmålet til forbipasserende "Hvad er karate?", Svarer næsten enhver, at dette er en form for kampsport oprindeligt fra Japan. Det er her, den almindelige mands kendskab til en af ​​de mest populære kampsport i verden slutter. Det er værd at lære mere om en af ​​de mest lovende sportsgrene, da karate er en kandidat til introduktion til programmet for De Olympiske Lege.

Hvad er Karate
Hvad er Karate

Instruktioner

Trin 1

For første gang optrådte udtrykket "karate" i begyndelsen af ​​det 20. århundrede i Kina og blev oversat som "kinesisk hånd" Over tid blev hånden "tom", og selve ordet "kara" begyndte at betyde "tomhed" og var fyldt med en vis buddhistisk betydning og Zen-filosofi.

Trin 2

Hvordan karates kampsport dukkede op i Okinawa. Det er den største ø i den japanske Ryukyu-øhav. Der er legender, som karate opstod som et resultat af de japanske patrioters hårde kamp mod angriberne. Det vides ikke, hvor sande disse legender er, men det faktum, at karate i første omgang var en hemmelig kampsport, er absolut sandt. I 1905 blev karate introduceret i uddannelsesplanen for grundskoleelever i Okinawa. Som et resultat begyndte det at miste funktionerne i en kamp, ​​og mere og mere lignede paramilitær gymnastik.

Trin 3

Gradvist udviklede karate sig som en universitetssport. Studerende ville ofte ikke spilde tid på at lære de grundlæggende øvelser og foretrak hurtigindlæringsmuligheden. Dette førte til det faktum, at den officielle karate allerede i 40'erne i sidste århundrede begyndte at adskille sig meget fra den originale i Okinawa.

Trin 4

Nu i karate er der et stort antal stilarter og retninger, og det er absolut utaknemmeligt at sammenligne deres fordele og ulemper. Det vigtigste at huske er, at alle typer karate er opdelt i kontakt og ikke-kontakt. Kontakt karate stilarter: fletninger, ashihara, kudo og kyokushinkai involverer hård sparring. I ikke-kontaktpersoner, såsom seto-kan, shito-ryu, goju-ryu, påføres slaget ikke, men kun angivet.

Trin 5

Der er en separat disciplin i karate, der kan kaldes "rytmisk gymnastik for brutale mænd." Dette er udførelsen af ​​"kata" eller solokompositioner, en slags analog af "skygge boksning" i boksning. Konkurrencer på højeste niveau afholdes også i denne disciplin.

Trin 6

Karateklasser er meget demokratiske. Det vigtigste er at finde en god træner. Gymundervisning skal suppleres med selvstudium. Selv sparring partnere er ikke nødvendige for træning.

Trin 7

Der er et traditionelt klassificeringssystem i karate. De første 10 kategorier kaldes "kyu" og betegnes med bælter, der spænder fra hvid til brun. Derefter følger 10 dans - disse er mastergrader, deres ejere har et sort bælte.

Trin 8

Men tøj til karate-træning kaldes slet ikke "kimono". Kimono er oversat fra japansk som "kappe" eller "tøj". Og korrekt kaldes sportsbeklædning "karate-gi".

Trin 9

Du kan starte karateklasser i alle aldre. Takket være dem kan du udvikle ledbånd og muskler. Reaktionen bliver lynhurtig, og nerverne bliver stål. Samtidig gør et stort antal forskellige svingende ben det muligt at forbedre blodmikrocirkulationen i bækkenorganerne. Dette fører igen til en forbedring af styrke og reproduktive funktion hos både mænd og kvinder.

Trin 10

Karate er, som enhver kampsport, ikke kun en sport eller evnen til at kæmpe. Først og fremmest er det en bestemt livsstil, åndelig tilstand og moralske principper. Det menes, at en person med dårlige tanker ikke kan blive en reel karateka.

Populær af emne.