Vinter-OL I Sochi

Vinter-OL I Sochi
Vinter-OL I Sochi

Video: Vinter-OL I Sochi

Video: Vinter-OL I Sochi
Video: Олимпийская церемония открытия Сочи 2014 года 2023, Juni
Anonim

Sochi modtog retten til at være vært for de olympiske vinterlege XXII i kampen mod det østrigske Salzburg og den sydkoreanske Pyeongchang - kun disse tre byer fra de første syv blev medtaget på valglisten. Den endelige beslutning til fordel for Sortehavsbyen blev taget af Den 119. session i Den Internationale Olympiske Komité, der fandt sted i 2007 i Guatemala.

Vinter-OL 2014 i Sochi
Vinter-OL 2014 i Sochi

Vinter-OL-flag er allerede opbevaret i Sochi OL-komité - i 2010 blev det overdraget til de fremtidige værter ved afslutningsceremonien for de tidligere spil i Vancouver. Denne handling blev ledsaget af en farverig præsentationsceremoni for 2014 Sochi Sports Forum.

I henhold til planen fra organiseringskomitéen vil de olympiske faciliteter i XXII Winter Games blive opdelt i to "klynger" - bjergrige og kystnære. Den første sportsfaciliteter er planlagt til at være placeret i Krasnaya Polyana - der vil være konkurrencer, der kræver en betydelig forskel i højden (rodel, skiløb, bobslæde, snowboarding, skihop osv.). Spor til skiskydning og langrend vil også blive bygget i Krasnaya Polyana. I alt vil bjergklyngen forene seks sportsfaciliteter og et pressekompleks - "medieby".

Konkurrencer på skøjtebaner afholdes i Sortehavets kystzone - olympiske turneringer i hockey, curling, kunstskøjteløb og hurtigskøjteløb. Til dette formål er seks sportsfaciliteter planlagt til brug i Sochi og Adler. Åbnings- og afslutningsceremonierne skal finde sted på Fisht-stadionet med 40.000 sæder, og der bygges en olympisk landsby for at imødekomme atleterne.

Konkurrencens tidsplan er allerede kendt. De første priser ved vinter-OL 2014 vil blive trukket den 8. februar - skatere vil konkurrere om et sæt priser på denne dag, og skiløbere vil konkurrere om yderligere fire - to i langrend og en hver i freestyle og skiskydning. Samme dag begynder konkurrencer inden for skihop, rodel, hockey og kunstskøjteløb. Åbningsceremonien til Sochi-OL finder sted dagen før den 7. februar 2014, og afslutningsceremonien er planlagt til 23. februar. På dagen for afslutningsceremonien trækkes de sidste priser også - hockeyholdene spiller den sidste kamp, og skiløberne spiller det sidste løb.

Populær af emne.