Hvem Opfordrer Til At Boykotte Vinter-OL I Sochi

Indholdsfortegnelse:

Hvem Opfordrer Til At Boykotte Vinter-OL I Sochi
Hvem Opfordrer Til At Boykotte Vinter-OL I Sochi

Video: Hvem Opfordrer Til At Boykotte Vinter-OL I Sochi

Video: Sochi 2014 Winter Olympics, Russia - Venue Preview - Unravel Travel TV 2022, November
Anonim

Russiske oppositionister opfordrer europæiske politikere til at boykotte vinter-OL i Sochi. Tilstedeværelsen af ​​de øverste EU-embedsmænd ved arrangementet vil blive betragtet som politisk støtte til Putin, sagde den tidligere russiske premierminister Mikhail Kasyanov i et interview med den tyske avis Die Welt. Efter hans mening er oppositionens og hele det internationale samfunds opgave at forhindre "legitimering" af Putins regerings grusomheder.

Hvem opfordrer til at boykotte vinter-OL 2014 i Sochi
Hvem opfordrer til at boykotte vinter-OL 2014 i Sochi

Hvad er grunden til opfordringerne til at boykotte vinter-OL i Sochi

Opfordringerne til at ignorere de olympiske lege i Sotji begyndte efter vedtagelsen i Rusland af den kontroversielle lov "der forbyder fremme af homoseksualitet blandt mindreårige." Oppositionsembedsmænd opfordrer EU til at boykotte vinter-OL 2014 og derved udtrykke modstand mod Putins politik, der krænker menneskerettigheder og menneskehed.

Politisk resonans

Lederen for den største fraktion i Europa-Parlamentet, Alliancen af ​​Liberale og Demokrater for Europa, Guy Verhofstadt, støttede den russiske opposition. Ifølge ham er de olympiske lege organiseret for tilskuere og atleter, og politiseringen af ​​en sportsbegivenhed er i modstrid med hovedideen i OL. Desuden burde Putin ikke være i stand til at få”politisk nyttige” fotografier til sig selv. Som Mikhail Kasyanov bemærkede, vil tilstedeværelsen af ​​EU-topembedsmænd som gæster i Sochi give Putin carte blanche til at fremme hans anti-menneskelige politik.

Stephen Frys brev til Den Internationale Olympiske Komité

Den berømte britiske skuespiller Stephen Fry, der ikke skjuler sin orientering, opfordrer også til en boykot af OL i Sochi 2014. Han meddelte dette i et åbent brev til den britiske premierminister David Cameron og Den Internationale Olympiske Komité. I sin tale sammenligner skuespilleren den udfoldende homofobe kampagne i Den Russiske Føderation med forfølgelsen af ​​jøder i Nazityskland og de kommende spil med de berygtede OL i Berlin i 1936 på tribunerne for den jublende Fuhrer, som derefter styrket hans status derhjemme og jorden rundt.

Sotji-OL og Snowden-sagen

Den amerikanske senator Lindsay Graham afgav en erklæring om, at det er nødvendigt at overveje muligheden for at boykotte de olympiske lege i Sochi. Men årsagen til en potentiel boykot kaldes her for en anden - dette er tildelingen af ​​politisk asyl af Rusland til den tidligere CIA-officer Edward Snowden, der forfølges af de amerikanske myndigheder for at afsløre statshemmeligheder.

Senatoren kaldte Ruslands handlinger "et slag i ansigtet for De Forenede Stater" og var den første til at forbinde "Snowden-affæren" med de olympiske lege i Sochi, idet de ignorerede, hvilket De Forenede Stater klart kunne signalere dets oprør. Men formanden for det amerikanske repræsentanthus John Beiner fordømte Grahams forslag, da det i første omgang ville være en ufortjent straf for amerikanske atleter.

Populær af emne.