Vinter-olympisk Sport: Skelet

Vinter-olympisk Sport: Skelet
Vinter-olympisk Sport: Skelet

Video: Vinter-olympisk Sport: Skelet

Video: Vinter-olympisk Sport: Skelet
Video: Skeleton - Men's Heats 1 u0026 2 | Sochi 2014 Winter Olympics 2023, Juni
Anonim

Der er adskillige sportsgrene i programmerne under de olympiske vinterlege, der repræsenterer forskellige muligheder for alpint skiløb. For nogle af dem er snedækning og relativt simpelt udstyr fra en atlet (for eksempel alpint skiløb) tilstrækkeligt, andre kræver isbaner og specielt sportsudstyr. Skelet refererer til den anden form for alpint sport.

Vinter-olympisk sport: skelet
Vinter-olympisk sport: skelet

Mest af alt ligner denne sport en kælkebane - en modig racer bruger et projektil på to stålløbere til at komme ned fra et bjerg langs en isrenner. Som i kælkesport er dette en tidsbestemt konkurrence - vinderen er den, der kan gennemføre hele banen på den korteste tid. For at gøre dette skal atleten kontrollere sit projektil, vælge de mest optimale baner til sving og forsøge at røre ved isrenden så lidt som muligt for ikke at bremse projektilet selv i hundrededele af et sekund. I modsætning til en slæde er et skeletapparat et fladt plastskærm, hvor atleten ligger med brystet og ændrer retning enten ved at afbøje kroppen eller røre ved isbanen med specielle puder på skoene. Dette er en ret traumatisk sport, da raceren på de hurtigste baner accelererer til en hastighed på 130 kilometer i timen.

De første officielle konkurrencer i denne sport begyndte at blive afholdt i det schweiziske St. Moritz i slutningen af det 19. århundrede. Der blev et spor af de krævede parametre bygget, og det første skelet blev konstrueret. Og da denne by fik ret til at være vært for de olympiske vinterlege II, var skelettet inkluderet i konkurrenceprogrammet. Amerikanske Jennison Heaton blev den første olympiske mester i 1928, og hans yngre bror John modtog en sølvpris.

Næste gang denne sport dukkede op i det olympiske program, var i 1948 ved 5. vinter-OL, som også blev afholdt i St. Moritz. Dette blev efterfulgt af en pause, der varede i 54 år. Til OL i 2002 i det amerikanske Salt Lake City var St. Moritz-kredsløbet ikke det eneste i lang tid, og de regelmæssige verdensmesterskaber har været afholdt i 20 år. Siden de 19. vinterlege er denne sport blevet vist ved alle vinter-OL. De russiske olympiere har indtil videre kun vundet en medalje i skelettet - ved de sidste spil i Vancouver tog Alexander Tretyakov tredjepladsen.

Populær af emne.