Den Første Russiske Bronze I Et Kvindeligt Skelet

Den Første Russiske Bronze I Et Kvindeligt Skelet
Den Første Russiske Bronze I Et Kvindeligt Skelet

Video: Den Første Russiske Bronze I Et Kvindeligt Skelet

Video: Den Første Russiske Bronze I Et Kvindeligt Skelet
Video: Ева собирается играть со сладостями 2024, April
Anonim

For første gang i OL-historien vandt en russisk atlet en bronzemedalje i skelettet.

Elena Nikitina på banen
Elena Nikitina på banen

I de olympiske lege har russiske atleter, der konkurrerer i den kvindelige skeletdisciplin, aldrig besteget podiet. Indtil 2014 var den bedste russiske skeletatlet Ekaterina Mironova, som kun var i stand til at indtage syvende plads ved de Olympiske lege i Canada.

På Sanki rodelbane og bobbane var det russiske skelethold repræsenteret af tre atleter i denne type konkurrence på én gang - Elena Nikitina, Olga Potylitsyna og Maria Orlova. Ifølge resultaterne fra det olympiske løb kom alle tre piger ind i top seks, hvilket er et ganske godt resultat for holdet.

Kvindernes skeletkonkurrence varede i to dage. Efter den første dag i konkurrencen besatte Elena Nikitina den tredje linje i stillingen og var i stand til at fastholde denne position efter sit sidste løb. Hendes samlede banetid for de fire kørsler var 3 minutter og 54,30 sekunder. Sejren i form af en olympisk guldmedalje i denne sport gik til Englands repræsentant - Elizabeth Yarnold og sølvet - til Noel Picus-Pace (USA).

En interessant kendsgerning var, at Elena Nikitina begyndte at engagere sig i skelet ganske uventet, før hun spillede for Moskva-fodboldlandsholdet. Hun kom først ind i det russiske skelethold i 2009. Ved sin allerførste deltagelse i verdensmesterskabet tog Nikitina straks tiendepladsen foran sine landsmænd ved flere positioner. Den olympiske bronzemedalje i Sochi er ikke den eneste podium for den 21-årige atlet. I januar 2013 blev hun den første russiske pige, der vandt det europæiske mesterskab i skelet.

Anbefalede: