Sådan Vælger Du En Badmintonketcher

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du En Badmintonketcher
Sådan Vælger Du En Badmintonketcher

Video: Sådan Vælger Du En Badmintonketcher

Video: Sådan holder din badmintonketcher længere 2022, December
Anonim

Indtil for nylig var badminton ikke det mest populære spil i Rusland. Oftest var bekendtskab med ham begrænset til et simpelt kast af fjedre et eller andet sted på en skovtur eller i landet. Derfor var kravene til sportsudstyr lave. Men med introduktionen af ​​badminton i gymnasiets uddannelsesprogram står mange forældre over for problemet med at vælge det vigtigste udstyr til en badmintonspiller - en racket.

Sådan vælger du en badmintonketcher
Sådan vælger du en badmintonketcher

Instruktioner

Trin 1

Badmintonketcher fås i tre versioner: amatør, grundlæggende og professionel. Gode ​​ketsjere sælges altid en ad gangen og i et brugerdefineret tilfælde, der beskytter nettet. Der skal vedlægges et pas eller certifikat, der angiver de vigtigste egenskaber. En sådan ketcher kan ikke koste mindre end 700-800 rubler.

Trin 2

Vær opmærksom på det materiale, racketen er lavet af. Ketsjere til begyndere er lavet af stål eller aluminium. De er tungere, men på samme tid er de meget holdbare. Randen på en sådan ketcher er designet til mindre spænding.

Trin 3

Se på ketsjeren. For ikke-professionelle og nybegyndermodeller er fælgen fastgjort til stangen med et T-stykke. Ketsjere til professionelle er lavet af titanium-grafit eller all-grafitlegeringer. De er meget lette, kroppen er i et stykke. Men professionelle ketsjere er mindre holdbare, så de let kan bryde fra et utilsigtet slag på gulvet eller nettets rack.

Trin 4

Den almindeligt accepterede længde af en badmintonketcher er 665 mm. For professionelle spillere findes der længere versioner med en længde på 675 mm eller ekstra lange - 680 mm.

Trin 5

De vigtigste indikatorer er masse, stangstivhed og balance. En god ketcher vejer 81-150 gram ekskl. Strenge og indpakning. Professionelle topklassemodeller er meget lette og vejer 81-84 gram. Ketsjernes vægt kan angives på skaftet eller i certifikatet ved hjælp af bogstavbetegnelser: 2U / W2 (90-94gr) - amatør- og basismodeller, 3U / W3 (85-89gr), 4U / W4 (80-84gr) - ketsjere til professionelle spillere, 5U / W5 (75-79gr) - ekstra lette modeller kun til spillere i topklasse.

Trin 6

Ketsjerskaftets stivhed påvirker skyttens præcision. Jo højere klasse badmintonspilleren har, jo sværere vælger han at spille. At spille en hård ketcher for en utrænet atlet kan være meget vanskelig, og det kan desuden være meget let at skade håndleddet. Stivhed er angivet på engelsk: Medium - fleksibel, Stiv - begrænset fleksibilitet, Ekstra stiv - minimal fleksibilitet. Undertiden anvendes en numerisk betegnelse for stivhedens stivhed: 8, 0-8, 5 - stiv eller 9, 0-9, 5 - fleksibel.

Trin 7

Den næste vigtige måling er balance. Jo mere balancen forskydes i fælgen, jo stærkere er stødet; sådanne ketsjere spilles normalt af avancerede professionelle badmintonspillere. Også angribende spillere foretrækker at bruge disse ketsjere. Men når balancen skifter ind i fælgen, falder rammens nøjagtighed, så for dem der bare lærer at spille badminton, er det bedre at vælge ketsjere med en neutral balance eller en lille forskydning i håndtaget.

Trin 8

Hvis pas ikke angiver balancens balance, eller hvis du tager lagerbeholdningen fra dine hænder, så prøv selv at bestemme balancepunktet. For at gøre dette skal du placere ketsjeren på kanten af ​​din pegefinger og finde det punkt, hvor håndtaget og fælgen er i balance. Mål derefter afstanden fra enden af ​​håndtaget til det fundne punkt. Hvis balancen forskydes til fælgen, skal afstanden være lig med 295-305 mm, med en neutral balance - 290-300 mm, med balancen forskudt i håndtaget 285-295 mm.

Trin 9

Der er også yderligere parametre, som badmintonketcher adskiller sig fra. Disse er viklingens tykkelse, netets trækstyrke, strengernes tykkelse, formen på kanten osv. Men for en nybegynder spiller disse parametre ikke rigtig noget.

Trin 10

Når du har valgt en ketcher i en butik, skal du sørge for at gøre det til et par bevægelser, der simulerer at ramme en fjerlås. Selv med de samme grundlæggende parametre kan ketcher fra forskellige mærker være forskellige. Fokuser på dine følelser. Vælg den ketcher, der passer bedst i din hånd.

Populær af emne.