Anabolske Steroider: Myter Og Virkelighed

Indholdsfortegnelse:

Anabolske Steroider: Myter Og Virkelighed
Anabolske Steroider: Myter Og Virkelighed

Video: Anabolske Steroider: Myter Og Virkelighed

Video: Anabolske Steroider: Myter Og Virkelighed
Video: ANABOLIK STEROID BU NIMA? 2023, Marts
Anonim

Der er mange myter forbundet med brugen af anabolske steroider. Ofte modsiger nogle udsagn andre, men dette generer ikke dem, der spreder disse rygter. For at fjerne misforståelser og vende tilbage til virkeligheden er det nyttigt at begynde med at huske, at steroider er et medicinsk lægemiddel.

Anabolske steroider: myter og virkelighed
Anabolske steroider: myter og virkelighed

Lovligheden af steroider

Nogle mener, at anabolske steroider er så skadelige og farlige, at de kun kan fås på det sorte marked. I virkeligheden er steroider et lægemiddel designet til at hjælpe mennesker med at komme sig hurtigere efter specifikke sygdomme og alvorlige kvæstelser. De negative virkninger af steroider opstår, når uerfarne atleter, der prøver at få resultater så hurtigt som muligt, tager for store doser medicin.

Du kan købe steroider i sportsbutikker eller apoteker. De stoffer, der sælges på det sorte marked, er ofte ikke steroider. Hvis du er heldig, vil der være en uskadelig komponent, for eksempel kridt. Der er tilfælde, hvor der under dække af sådanne steroider blev solgt formuleringer, hvor rottegift blev blandet. På apoteker sælges steroider kun på recept, men i onlinebutikker kan du nogle gange finde dem relativt frit tilgængelige.

Negative effekter efter indtagelse af steroider

Det menes, at steroider får en person til at blive aggressiv. Dette er sandt til en vis grad, men kun hvis personen allerede har psykiske problemer. I sig selv påvirker steroider ikke psykenes tilstand, de stimulerer simpelthen stofskiftet, spænder kroppen, så eventuelle patologiske tilstande vil manifestere sig meget stærkere. For eksempel har koffein en lignende virkning, men i meget mindre grad.

Når en atlet begynder at tage anabolske steroider, stiger hans testosteronniveau i blodet. Men dette er slet ikke hormonet for aggression, som det undertiden kaldes i den gule presse. Testosteron forårsager positive følelser hos mænd, gør dem mere målrettet. Men øgede testosteronniveauer fremskynder nogle processer, for eksempel hvis en person har en genetisk tendens til tidlig skaldethed, kan steroider bidrage til denne proces.

Ubegrundede påstande om steroider

Nogle gange kan du høre udsagn om farerne ved steroider, som ikke understøttes af nogen grund. Der er ingen forskning, der kan bevise eller modbevise dette. Det er til sådanne udsagn, at den opfattelse, at steroider forårsager prostatitis, eller at deres anvendelse i ungdomsårene fører til hæmmet vækst hører til.

Negative fakta om anabolske steroider

Steroider menes at være giftige, skade leveren og påvirke nyrerne negativt. Dette er sandt, men stoffet er ikke farligere end noget andet stof. Og det er bestemt ikke mere skadeligt end alkohol. I intet tilfælde bør dosis af steroider øges over den tilladte norm. For at minimere effekten på leveren anbefales injicerbare steroider.

Populær af emne.