Hvordan Muskler Vokser Under Styrkebelastninger

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Muskler Vokser Under Styrkebelastninger
Hvordan Muskler Vokser Under Styrkebelastninger

Video: Hvordan Muskler Vokser Under Styrkebelastninger

Video: Hvordan Muskler Vokser Under Styrkebelastninger
Video: Hvor hurtigt kan du få større muskler? | #COACH 2024, April
Anonim

Kom godt i gang i gymnastiksalen, nybegynderatleter ser frem til, når deres muskler begynder at stige i volumen. I hverdagen for en almindelig person, der ikke udøver betydelig fysisk indsats, ændres muskelmasse næppe. Muskelvævets plasticitet er dog meget signifikant, derfor med den rigtige tilgang til træning kan du efter et par måneders træning se, hvordan musklerne øges.

Hvordan muskler vokser under styrkebelastninger
Hvordan muskler vokser under styrkebelastninger

Hvordan muskler vokser

Styrkebelastning fører til signifikante ændringer i proteinmetabolismen i muskelvæv. Især proteinsyntese øges i hvileperioden, der følger efter træning. Musklerne, der trænes i løbet af specielt udvalgte øvelser, reagerer på belastningen i løbet af de næste en til to dage i modsætning til traditionelle typer fysisk aktivitet.

Musklerne hos en trænet atlet har et højere energipotentiale, og biokemiske processer i dem er meget mere effektive og stærkere end hos en person, der ikke arbejder med vægte. Regelmæssig træning med betydelig vægt fører til vækst af muskelfibre, styrkelse af knoglesystemet og sener.

Atletisk gymnastik bogstaveligt talt gør en person stærkere.

Mekanismen for dannelse af muskelfibre er meget kompleks og forstås ikke fuldt ud. Det blev konstateret, at musklerne delvist ødelægges direkte under træning med store vægte. Og i hvileperioden efter en træning gendannes fibre ikke kun i volumen, men begynder også at vokse. Denne proces kaldes superkompensation. Dette fænomen ligger ikke kun i vævsvækst, men også i at forbedre deres kvalitet, fleksibilitet og elasticitet.

Alle muskelfibre er viklet ind i et tæt netværk af små blodkar. Et så imponerende antal kapillærer gør det muligt meget hurtigt at bringe blodstrømme indeholdende næringsstoffer og ilt til vævene. Blodkarrene fører også deres affaldsprodukter væk.

På tidspunktet for påføring af kraftbelastningen åbner næsten alle kapillærer, så mængden af blod, der går til muskelvævet, er flere gange større end det blodvolumen, der observeres i hvile.

Tips til styrketræning

For at muskler skal vokse mere effektivt, har de brug for en bestemt rytme i arbejdet. Ikke al styrketræning vil nødvendigvis føre til muskelvækst. Mange års erfaring hos atleter antyder, at de bedste resultater med hensyn til stigende muskelmasse observeres, når vægten af projektilet giver dig mulighed for at udføre otte til ti gentagelser, før muskelsvigt opstår. Antallet af tilgange til projektilet skal være inden for tre til fem gange.

Over tid kommer der et punkt, hvor det bliver lettere og lettere at udføre øvelsen med den oprindeligt valgte vægt. I dette tilfælde er det bydende nødvendigt at anvende metoden til gradvis at øge belastningen og gradvist øge projektilets vægt. Hvis belastningen ikke ændres opad, vænner musklerne sig til det, og væksten af fibre stopper. Effektiv vævsvækst observeres også, når forskellige muskelgrupper udarbejdes sekventielt på forskellige dage og ikke straks i en træning.

Anbefalede: