Sådan Kommer Du Tilbage Til Gymnastiksalen Efter En Pause

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kommer Du Tilbage Til Gymnastiksalen Efter En Pause
Sådan Kommer Du Tilbage Til Gymnastiksalen Efter En Pause

Video: Sådan Kommer Du Tilbage Til Gymnastiksalen Efter En Pause

Video: Sådan Kommer Du Tilbage Til Gymnastiksalen Efter En Pause
Video: I've changed my mind... 2024, Kan
Anonim

Det er ikke let at vende tilbage til gymnastiksalen efter en lang pause. Vi bliver nødt til at komme i form først, først efter at vise dine færdigheder. Som regel rekrutteres fysisk form i flere uger. De første træningsprogrammer ligner dem fra en nybegynder, der lige er begyndt at forstå det grundlæggende.

Let træning
Let træning

Ofte er der tilfælde, hvor en person af objektive grunde er tvunget til at tage en pause og stoppe træningen et stykke tid. Dette kan skyldes familieanliggender, kvæstelser, langvarig sygdom eller en forretningsrejse. Under alle omstændigheder vil der komme et tidspunkt, hvor du vil træne igen for at føle dig yngre og mere energisk.

Fysisk kondition ophobes gennem årene og går tabt på en måned

At vende tilbage til gymnastiksalen efter en lang pause ligner en begynders første klasser, da kroppen ikke adlyder, musklerne er slappe, der er voldsom svedtendens, åndenød og en stigning i puls. Derfor skal man ikke skynde sig at tungt belaste kroppen, men gøre alt gradvist i en blid tilstand. Som du ved, er det meget sværere at genvinde den fysiske tilstand end at miste den.

En af de bedste muligheder for at komme tilbage til gymnastiksalen er at løbe let efterfulgt af femten minutters vægt eller vandret stangarbejde. Dette vil hjælpe med at pumpe luftvejene, kredsløbssygdomme og hjerte-kar-systemer samt gendanne muskeltonus. De første to uger er det nok at øve i 30 minutter, ikke mere end tre gange.

Sikkert efter de første træningsprogrammer begynder musklerne at gøre ondt. Dette er et tegn på, at de begynder at tilpasse sig belastningerne og genopbygge deres arbejde. Der kan også være tegn på svaghed i løbet af dagen efter træning. Dette skal overstyres, da alt er forbundet med fjernelse af toksiner.

Muskelhukommelse

Hvis en person, inden han stopper med at træne, kan løfte store vægte, kan han vende tilbage til normal flere gange hurtigere end en nybegynder. Det handler om et sådant fænomen som "muskelhukommelse". Det er takket være muskelhukommelse, at fodboldspillere vender tilbage til rækken efter skader om en måned eller to, atleter viser de bedste resultater igen osv.

Under alle omstændigheder skal du ikke tvinge belastningen i den første måned efter du er vendt tilbage til træningen. Så snart du føler den tidligere lethed og styrke i musklerne, kan du begynde at arbejde mere seriøst og udsætte kroppen for belastninger, der er 50-60% af det maksimale mulige.

Samtidig er det vigtigt at overvåge din tilstand ikke kun under træning, men også ved at vågne op om dagen og om aftenen. Hvis du føler, at du føler dig utilpas, er det bedre at reducere belastningen og bare lave lette øvelser, indtil kroppen endelig begynder at arbejde.

Om to eller tre måneder vender den tidligere fysiske form tilbage, hvilket kan forbedres.

Anbefalede: