Hvad Ukrainske Aktivister Krævede Af IOC

Hvad Ukrainske Aktivister Krævede Af IOC
Hvad Ukrainske Aktivister Krævede Af IOC

Video: Hvad Ukrainske Aktivister Krævede Af IOC

Video: Hvad Ukrainske Aktivister Krævede Af IOC
Video: Pro-Russia & Pro-Ukraine Protesters Face Off: Russian Roulette in Ukraine 2023, Oktober
Anonim

Den ukrainske kvindebevægelse Femen er kendt for sine chokerende handlinger. Aktivisterne i denne organisation videregav ikke deres opmærksomhed til London under de olympiske lege.

Hvad ukrainske aktivister krævede af IOC
Hvad ukrainske aktivister krævede af IOC

Stedet for den næste handling "Femen" blev valgt overfyldt. Denne gang samledes pigerne nær den berømte Tower Bridge. Fire ukrainske kvinder på et øjeblik var topløse og iscenesatte deres "arabiske maraton", mens de råbte stødende slagord til Den Internationale Olympiske Komité. Det er sandt, at organisationen "Femen" ikke udtrykte sin protest i lang tid. Snart blev aktivisterne tilbageholdt af det britiske politi.

Femen har flere opgaver, som de forsøger at udføre med så usædvanlige metoder. Ukrainske piger kæmper for at forsvare kvinders rettigheder mod seksuel chikane og prostitution. Der afholdes aktioner for ytringsfrihed. Nogle af pigernes offentlige optrædener var af politiske årsager. Ved OL i London krævede ukrainske aktivister, at IOC officielt forbyder deltagelse i konkurrencer i lande, hvor sharialoven er i kraft. For at opnå dette besluttede pigerne at barbere deres bryster efter tidligere at have skrevet slogans rettet til IOC om det.

Ifølge Femen-deltagerne flirter Den Internationale Olympiske Komité med radikal islamisme og tillader atleter fra arabiske lande at deltage i De Olympiske Lege, mens en kvinde kan stenes i deres hjemland. Femen mener, at regeringerne i muslimske lande, ved at sende deres atleter til OL, dækker over masser henrettelser af fratrådte kvinder, der finder sted i deres lande. Der er ingen reelle ændringer til det bedre i kvinders stilling i den islamiske verden. Ukrainske aktivister mener, at dette er uacceptabelt, og opfordrer IOC-ledere til officielt at fordømme vold mod muslimske kvinder, da det strider mod de olympiske principper om fred og ikke-diskrimination, herunder på baggrund af køn.

Anbefalede: