Post-træning Ernæring

Post-træning Ernæring
Post-træning Ernæring

Video: Post-træning Ernæring

Video: Post-træning Ernæring
Video: MASSAGE med metal GUA SHA Fascial massage af ansigt og hals 2024, April
Anonim

For at få mest muligt ud af din træning skal du ikke kun gøre dit bedste i gymnastiksalen, men også tænke på, hvad du skal spise bagefter.

Post-træning ernæring
Post-træning ernæring

Under træning er der en intens forbrænding af kalorier. For en figur er sport den bedste forebyggelse af overvægt. Du kan gå på diæter, men samtidig miste kun muskelmasse, eller du kan tilbringe en time hver dag i gymnastiksalen eller i poolen, og snart siger du farvel til fedt. Dette forklares med det faktum, at hver 7.000 kcal er 1 kg vægt, og hvis kalorieudgifterne er mindre end deres forbrug, skal du være parat til at gå op i vægt. Et logisk spørgsmål kommer til at tænke på: Hvis du slet ikke spiser, hvor meget kan du så tabe dig? Det gennemsnitlige vægttab efter en dag med vandsult er ca. 1 kg, men efter 10 dage kan du kun miste bevidstheden, men kiloene går ikke nogen steder. Alvorlige diæter og sult bremser stofskiftet, og følgelig vil kroppen bruge mindre energi. Med en lille forståelse af stofskiftet ser vi, at den bedste mulighed for at forbedre kroppen er sport og en sund kost.

Efter at have trænet i henhold til deres program i gymnastiksalen og vendt hjem, opstår en fuldstændig forventet og sund sultfølelse. Hvis du er bekymret for, at ved at spise noget efter en hård træning, vil du genvinde det, du kastede af, så skal du ikke tænke over det. Ligeledes skal du ikke tilfredsstille din sult først, der kommer til hånden. Hvis du har et seriøst mål om at tabe fedt eller få muskler, skal du være lige så seriøs med hvad du spiser. For at få mest muligt ud af din træning skal du mætte dig selv med kalorier med den rigtige blanding af protein og kulhydrater. Hvad der skal undgås efter en træning er usunde fødevarer med fedt og sukker.

Hvad angår proteiner og kulhydrater, skal det bemærkes, at de skal indtages inden for de næste tredive minutter efter træning. I denne periode kommer det øjeblik, hvor du kan vælge fødevarer med et relativt højt glykæmisk indeks, dvs. spise enkle kulhydrater. Dette er nødvendigt for at aktivere muskelvækst og genopretning. Vi har bare brug for kulhydrater til musklerne, for hvis du ikke genopbygger deres balance, vil ødelæggelsen af muskelvæv begynde. Når det kommer til protein, er det en god ide at have en hurtig proteinrystning efter gymnastiksalen. I dette tilfælde øges proteinsyntesehastigheden ca. tre gange sammenlignet med sult efter træning.

Hvis dit mål ikke er at få muskelmasse, men at tabe sig, ændres ernæringsreglerne lidt. For at tabe sig efter anstrengelse skal du vente mindst en time til dit næste måltid. Dette forklares let ved, at der med fødeindtagelse kommer energi ind, hvilket eliminerer behovet for at bruge deres eget fedt. Forskellen ligger også i det faktum, at det med den anden mulighed er muligt ikke at forbruge proteinrysten. Det er nødvendigt at huske, at det efter fysisk træning tilrådes at udelukke alt, der indeholder koffein: kaffe, kakao, grøn te og enhver chokoladestang. For at se mere detaljeret billedet af tilladt mad, lad os se på, hvad der også skal kasseres.

Rå og kogte grøntsager

Hvorfor ser det ud? Men det er faktisk meget let at forklare, hvorfor grøntsager ikke er gode til ernæring efter træning. De har lavt fedtindhold, hvilket er et plus, men også lavt i kalorier, hvilket følgelig er et minus. Mangler med kalorieindhold kan ikke komme sig og opretholde et sundt stofskifte. Plus, grøntsager har ikke nok protein til dette, og der er brug for protein efter træning.

Saltindhold

Efter fysisk anstrengelse skal du nægte dig selv brugen af forskellige salte fødevarer. Salt mad, såsom chips, kan føre til et fald i kalium. Kalium er et vigtigt mineral for hele kroppens cellulære funktioner.

Søde sager

Desværre er slik også forbudt. Dette er dog ikke overraskende. Mælkechokolade og slik, der indeholder meget sukker og kalorier, er ubrugelige efter gymnastiksalen, fordi de ikke indeholder noget, der kan være nyttigt for kroppen efter en hård træning. Selvfølgelig har mørk chokolade (mindst 70% kakao) gavnlige antioxidanter, men du bør ikke spise den efter hårdt arbejde på simulatorerne.

Fastfood eller højt fedtindhold

Det siger sig selv, at pommes frites og burgere aldrig er gavnlige, ikke kun efter en træning. Selvfølgelig vil pizza og hotdogs let tilfredsstille din appetit og give dig mere energi, men i dette tilfælde vil du ophæve alt det hårde arbejde i hallen. Fedt bremser kun fordøjelsen, og du har brug for det nøjagtige modsatte. Så vi erklærer fastfood som fjenden nummer et for en smuk figur, uanset om du lige gjorde det eller ej.

Efter en så lang liste med forbud opstår spørgsmålet: hvad kan du spise efter træning?

Denne liste vil være kortere, men meget mere nyttig.

1) Protein mad. Den krævede mængde protein efter træning er ca. 20-30 g. Efter gymnastiksalen har du råd til at spise en omelet med magert kød. Hytteost, magert fisk, fjerkræ og kogte æg er også tilladt.

2) Kulhydratfødevarer. Den krævede mængde kulhydrater er 70-100 g. Grød er tilladt: boghvede, havregryn, perlebyg, hvede. Du kan også spise hvid ris eller hård pasta. I små mængder kan du honning og selvfølgelig friskpresset juice, bananer og brød (klid).

Uanset hvilket mål du forfølger i gymnastiksalen: at få masse eller tabe fedt - husk at ernæring efter træning er lige så vigtig som træning i sig selv. Og så din indsats ikke er forgæves, skal du balancere din kost.

Anbefalede: