Sådan Bygger Du Udholdenhed

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bygger Du Udholdenhed
Sådan Bygger Du Udholdenhed

Video: Sådan Bygger Du Udholdenhed

Video: Sådan Bygger Du Udholdenhed
Video: Sådan bygger du en succesfuld virksomhed i 2022 - talkshow med to iværksætter-stjerner 2024, April
Anonim

Udholdenhed er en persons evne til at udføre arbejde af en vis intensitet over en lang periode. Forekomsten af træthed begrænser og påvirker atleternes præstationer. Udholdenhed gør det meget lettere at træne i alle sportsgrene og er nøglen til gode resultater. Udviklingen af denne kvalitet giver dig mulighed for at modstå træthed gennem viljestyrke.

Sådan bygger du udholdenhed
Sådan bygger du udholdenhed

Instruktioner

Trin 1

For at udvikle udholdenhed skal du træne konstant. Gå, jogge eller andre træningspas uden hvile. Du kan træne konstant i forskellige intensiteter. Kørsler kan være lange, mellemstore eller korte afhængigt af dit konditionsniveau. En anden måde at konstant træne på er med fartleks, når atleten bruger en anden løberytme eller ændrer hastigheden.

Trin 2

Ved intervaltræning skal du dele hele træningsbelastningen eller afstanden i små, gentagelige trin. Når du løber eller går, skal du på forhånd indstille parametre for tempo, størrelsen på afstanden og tiden til at genvinde den brugte energi.

Trin 3

Brug konstante, intense gentagelser og fartlek for at opbygge generel udholdenhed. Følgende udvalg af træningsprogrammer giver dig mulighed for at få gode resultater.

Trin 4

Kontinuerlig langsom jogging i 30 minutter i en let rytme uden hvile.

Kontinuerlig, langsom, langdistance løb i 60-140 minutter i en maratonrytme eller langsommere uden hvile.

Trin 5

I en halvmaratons rytme, løbende løb i en gennemsnitlig afstand i 30-60 minutter uden hvile.

Hurtige, ensartede løb i 10-45 minutter, ingen hvile.

Trin 6

Gentagelsestræning fokuserer på aerob udholdenhed. Afstand fra 3000 m til 10 000 m med kort hvile.

Trin 7

Fartlek - hyppige ændringer i hastighed og rytme ved at løbe på en afstand i 10-45 minutter uden hvile.

Trin 8

Med andre ord, under træning skal du for eksempel lave to løbssessioner, ti gentagelser på 200 m hver. I dette tilfælde skal hviletiden efter et løb være lig med løbetiden, og resten mellem sessionerne skal ikke overstige 5 minutter.

Trin 9

Prøv at holde styr på tempoet i dit løb, ellers forhindrer en for aktiv rytme dig i at gennemføre sessionen, og en langsom en vil ikke være så effektiv. Under en regelmæssig gentræning kan genopretning mellem sessioner og reps være passiv eller let jogge eller gå. Men det mest populære på grund af dets effektivitet i udviklingen af udholdenhed er det temmelig aktive "løb efter løb".

Trin 10

Når du er i stand til at træne i 30 minutter i et givet tempo, skal du øge intensiteten lidt eller ændre træningens forløb. For at gøre dette skal du gøre dem mere aktivt i 2 minutter og derefter normalt i de næste 2 minutter. Den jævne veksling af et hurtigt og moderat tempo bidrager til udviklingen af udholdenhed.

Anbefalede: