Kreatin I Sportsernæring

Indholdsfortegnelse:

Kreatin I Sportsernæring
Kreatin I Sportsernæring

Video: Kreatin I Sportsernæring

Video: Kreatin I Sportsernæring
Video: ЛУЧШЕЕ ВИДЕО ПРО КРЕАТИН!💪 Как ПРИНИМАТЬ креатин. Какой креатин ЛУЧШЕ. Креатин — ДЛЯ ЧЕГО! 2024, Kan
Anonim

Kreatin er et meget populært sportstilskud. Det bruges af både professionelle atleter og uerfarne atleter til at øge muskelmasse og øge aerob og anaerob udholdenhed.

Kreatin i sportsernæring
Kreatin i sportsernæring

Hvad er kreatin

Kreatin er et naturligt forekommende stof produceret i leveren, nyrerne og bugspytkirtlen. Dette stof findes også i små mængder i kød.

Den mandlige krop producerer ca. 2 gram kreatin om dagen. For at fremskynde processen med at få mager muskelmasse, tager atleter desuden kreatin i form af et sportstilskud, der sælges i sportsernæringsbutikker.

Handling af kreatin

Energi i menneskekroppen frigives gennem oxidationen af ATP-molekylet (adenosintrifosfat). Efter oxidation omdannes ATP til et ADP (adenosindiphosphat) molekyle.

Når du løfter tunge vægte, konverteres ATP til ADP, og energi frigives i din krop. Men der er for lidt ATP i musklerne, så den aktive belastning kan vare i maksimalt 10-15 sekunder, hvorefter kreatin genopfylder ATP-reserverne. Når man løfter vægte i kroppen, sker en sådan cyklisk proces hele tiden. En person kan ikke træne på det maksimale niveau i lang tid, da reserverne af kreatinfosfat udtømmes for hurtigt.

Det er det ekstra indtag af kreatin, der giver dig mulighed for at træne meget længere og hårdere. Plus, kreatin kan hjælpe med at opbygge muskler. En yderligere mængde protein afsættes på væggene i muskelfibre på grund af hvilke muskler vokser. Kreatin øger udholdenheden, hæmmer dannelsen af mælkesyre og fremskynder kroppens genopretning.

Kreatin kan hjælpe dig med at opnå gode resultater på få måneder.

Hvordan man tager kreatin

Kreatin tages på kurser, hvorefter du hver skal pause i to uger. Et kursus varer 4-6 uger.

I den første optagelsesuge er doseringen 4-6 gram to gange om dagen. Efter 7 dage reduceres dosis til 3 gram pr. Dag.

Det er bedst at tage tilskuddet på tom mave, da det absorberes hurtigere. Hvis du oplever diarré eller mavesmerter, skal du kun tage kreatin efter måltiderne.

Bivirkninger af kreatin

Kreatin, der tages selv i store doser (over 30 gram ad gangen), har ikke en negativ effekt på nyrerne og leveren.

I sjældne tilfælde oplever atleter acne (bumser). Dette skyldes, at testosteronproduktionen øges i kroppen.

Kreatin fører til vandretention i kroppen, men kun 0,5-2 liter bevares, og dette medfører ingen skade for en person.

Nogle atleter, der tager dette tillæg, klager over fordøjelsesbesvær. Ofte ledsager denne bivirkning kun den første uge af optagelsen, når det er nødvendigt at indtage store doser kreatin.

Anbefalede: