Hvilken Sports Ernæring Er Baseret På

Hvilken Sports Ernæring Er Baseret På
Hvilken Sports Ernæring Er Baseret På

Video: Hvilken Sports Ernæring Er Baseret På

Video: Hvilken Sports Ernæring Er Baseret På
Video: CFMoto X10 с пробегом 9300 км - обзор и реальный отзыв 2024, Kan
Anonim

Hvis en person stiller spørgsmålet, hvad er det vigtigste for resultater inden for sport og beder om råd fra folk, der er involveret i sport, så vil han modtage mange forskellige svar. Nogle vil sige, at du har brug for et godt træningsprogram eller en slags mystisk metode, mens andre vil pege på sportsernæring.

Hvilken sports ernæring er baseret på
Hvilken sports ernæring er baseret på

Folk, der går ind for sport, forfølger helt andre mål: nogle er engagerede for at forblive i form og være smukke, det andet - for at forbedre tone og sundhed, mens den tredje stræber efter at opnå høje resultater inden for sport. Målet, som folk stræber efter, er ikke så vigtigt, det vigtigste er, at sportsernæring allerede har taget sin niche blandt både professionelle atleter og blandt almindelige mennesker i fitnesscentre. På trods af dette tager mange mennesker fejl ved at tro, at sportsernæring kun er hormonelle stoffer og anabolske steroider, hvilket over tid fører til irreversible konsekvenser for kroppen.

En sådan dom er en konsekvens af manglen på information i store befolkningskredse. I dag udvikler sportsernæringsindustrien sig aktivt. Nu er sportsernæring ikke kosttilskud, der kan skade en persons helbred, men tværtimod er de, der påvirker kroppen på en fordelagtig måde. Sportstilskud hjælper med at styrke kroppen under forhold med specifik fysisk aktivitet. Den nuværende sportsernæring er protein, kulhydrater, fedt, kreatin, en masse vitaminer, der simpelthen er nødvendige for kroppen. Sådanne kosttilskud hjælper kroppen med at komme sig efter hårde træningsprogrammer og øge deres effektivitet mange gange.

Præstationer inden for sport er direkte relateret til korrekt diæt. Enhver, der begynder at dyrke sport, skal gøre det rigtige for sig selv. Det er sandsynligt, at en person til dette bliver nødt til at opgive mange af deres yndlingsfødevarer. Maden skal genopfylde den mængde energi, som han bruger til træning. Du skal også bestemme den rigtige mængde forbrugte proteiner, kulhydrater og fedt. Og glem ikke mineraler og vitaminer. Det generelt accepterede forhold mellem protein, fedt og kulhydrater for en atlet er 1: 1: 4.

Protein er vigtigt ikke kun for folk, der er involveret i sport, men også for enhver fysisk aktiv person. Uden at indtage dit daglige proteinindtag kan dine muskler ikke komme sig normalt efter træning. Protein er en byggesten for hele kroppen. Proteinkilderne er æg (uden æggeblomme), kyllingekød, fisk og hytteost.

Kulhydrater er grundlaget for genopfyldning af kroppens energireserver. Vi kan sige, at kulhydrater er brændstof for kroppen. Til gengæld er kulhydrater opdelt i to grupper: enkle og komplekse, de kan også karakteriseres som hurtige og langsomme. De første handler kun i et par timer og absorberes meget hurtigt - det er frugt, sukker, grøntsager. Den anden gruppe inkluderer alle slags korn. De holder meget længere, men de kan ikke genopfylde energi så hurtigt.

Det er en fejl at tro, at fedt skader kroppen, og atleter begrænser sig fuldstændigt til fedt. Fedtsyrer er essentielle for, at en person kan føle sig sund og energisk.

Anbefalede: