Hvorfor Regelmæssig Jogging Er Godt For Dig

Hvorfor Regelmæssig Jogging Er Godt For Dig
Hvorfor Regelmæssig Jogging Er Godt For Dig

Video: Hvorfor Regelmæssig Jogging Er Godt For Dig

Video: Hvorfor Regelmæssig Jogging Er Godt For Dig
Video: Is running the best exercise? 2024, April
Anonim

Regelmæssig fysisk aktivitet er god for kroppen. Jogging eller jogging er en af de mest tilgængelige aktiviteter for alle. Det kræver ingen simulatorer, projektiler eller særligt fremragende fysiske data. Alt hvad du behøver for at løbe er lyst, tid, fitness og plads til at løbe.

Hvorfor regelmæssig jogging er godt for dig
Hvorfor regelmæssig jogging er godt for dig

Hvad er jogging

Jogging er jogging i et roligt tempo med en hastighed på 7-9 kilometer i timen, hvilket er lidt hurtigere end intens gang. Med denne form for løb "fælder" foden for det meste overfladen på en afslappet måde, og perioden med ikke-understøttet tilstand er minimal: når det ene ben skubber af, falder det andet ned på jorden.

Hvornår skal jeg jogge

Dette er en aerob træning, der engagerer musklerne i hele kroppen og bruges af professionelle atleter til at varme op og køle ned. Derudover kan regelmæssig jogging være et fremragende sundhedsmiddel for mennesker i alle aldre og alle færdighedsniveauer, der ikke har alvorlige kvæstelser eller mangler i det kardiovaskulære system.

Joggingsteknik

Ved at overholde en bestemt løbeteknik kan du reducere belastningen på dine led, reducere risikoen for skader og undgå træthed. Det anbefales at løbe på jorden, ikke på hårde asfalterede stier, og skubbe så meget som muligt af med foden og rette dit knæ. Du skal starte med et ikke for bredt trin, men du kan gradvist øge det, når du træner.

Hold kroppen lige og bevæg dig let fremad, bøj dine arme ved albuerne og "koordiner" samtidig løbeturen med dem. Åndedræt skal være fri, og åndenød eller smerter i siden indikerer, at det er tid til at bremse eller begynde at gå.

Fordelene ved jogging

Let jogging er en af de sikreste typer cardio træning. Regelmæssig jogging opretholder muskeltonus, styrker hjertet og immuniteten og øger kroppens udholdenhed og stressmodstand. Jogging stimulerer stofskiftet, sænker kolesterolniveauer og forhindrer aterosklerose og osteoporose.

Med jævn belastning og træning af kroppen giver jogging en intens iltforsyning til væv og organer. Ud over at fremskynde metaboliske processer er det vigtigt for hjernens normale funktion, som ellers kan lide af ilt sulte. Løb har en positiv effekt på hukommelse, opmærksomhed og mental aktivitet. Hvad mere er, regelmæssig jogging er uvurderlig til forebyggelse af depressive lidelser.

Tidsplan og træningsprogram

Løb er bedst i det fri, hvor den bedste iltforsyning og det mest effektive muskelarbejde i det naturlige miljø er muligt. Det tilrådes at starte træningsprogrammet med korte løbeture fra 20 til 30 minutter, hvorved sessionens varighed gradvist øges til 1-1, 5 timer. Træningen skal begynde med en let opvarmning og slutte med et sæt æltestrækningsøvelser. For at opnå et stabilt og optimalt resultat skal du træne 2-3 gange om ugen.

Du kan begynde at løbe med kraftig gang, så kroppen bliver vant til de motoriske færdigheder i skridt, og derefter gå til langsom løb. Juster den yderligere kørehastighed, startende fra dine egne fornemmelser - der bør ikke være tyngde, åndenød eller smerte. Afslut kører, gå glat til et trin. Undgå pludselige stop og sæt dig ikke ned umiddelbart efter kørsel: dette er skadeligt for det kardiovaskulære system.

Anbefalede: