Hygiejnisk Gymnastik. Et Sæt øvelser Til Morgenøvelse

Hygiejnisk Gymnastik. Et Sæt øvelser Til Morgenøvelse
Hygiejnisk Gymnastik. Et Sæt øvelser Til Morgenøvelse

Video: Hygiejnisk Gymnastik. Et Sæt øvelser Til Morgenøvelse

Video: Hygiejnisk Gymnastik. Et Sæt øvelser Til Morgenøvelse
Video: Elastiktræning - 6 øvelser på 10 minutter 2024, Kan
Anonim

Hygiejnisk gymnastik (morgenøvelser) er et kompleks af forskellige fysiske øvelser, der skal udføres umiddelbart efter vågnen. Det hjælper med at øge immunitet, generel vitalitet samt forbedre de grundlæggende processer i livet, sikrer en gradvis overgang af menneskekroppen fra en hviletilstand under søvn til vågenhed. Denne morgen træning anbefales især til folk, der er stillesiddende eller som vil tabe sig.

Hygiejnisk gymnastik. Et sæt øvelser til morgenøvelse
Hygiejnisk gymnastik. Et sæt øvelser til morgenøvelse

Husk først og fremmest den korrekte rækkefølge, som anbefales at følge, når du træner:

- gå eller langsom løb

- strækøvelser

- øvelser til opvarmning af kroppens muskler

- styrkeøvelser med eller uden vægte

- tilbøjeligheder i forskellige retninger

- squats

- lette spring (for eksempel med et reb);

- gå eller stille løb

- øvelser for at gendanne vejrtrækningen.

Så her er et vejledende sæt øvelser til morgenøvelsen. Start med at gå roligt med langsom vejrtrækning ind og ud. Sæt dine fødder i skulderbredde fra hinanden med din højre hånd strakt op og til venstre, mens du holder din venstre hånd på dit bælte. Når du indånder, løft dig på tæerne, løft dine hænder over siderne og stræk dig op, mens du ånder ud, sænk dig ned på dine hæle og sænk dine arme.

Gentag hver hygiejnisk gymnastikøvelse 2 til 5 gange. Hop, løb og gå i 1 minut.

Startpositionen er den samme (fødderne er skulderbredde fra hinanden). Foretag langsomme hovedrotationer. Ret derefter dine arme parallelt med gulvet, og drej derefter din overkrop skiftevis til højre og venstre. Bøj fremad og bagud. Sving i forskellige retninger med lige ben.

Sid på gulvet, ret dine ben og række ud med dine hænder mod tæerne. Når du gør dette, skal du sørge for, at dine knæ ikke bøjes. Sidd på gulvet, spred dine ben brede og stræk derefter skiftevis fremad og mod dine fødder. Kom dig på alle fire, mens du indånder, bøj dig og løft hovedet, og når du trækker vejret, skal du rundt om ryggen og trykke hovedet mod brystet.

Stå med fødderne skulderbredde fra hinanden og udfør cirkulære bevægelser først med dine skuldre og derefter med dine arme. Træ saks: kryds armene foran dig, parallelt og vinkelret på gulvet. Placer dine fødder sammen, bøj dine arme foran brystet. Udfør rykkende bevægelser skiftevis med lige og bøjede arme.

Squat i et målt tempo. Hop på to ben og derefter på et. Start et langsomt løb efterfulgt af at gå. Til sidst skal du placere dine fødder på skulderbredde fra hinanden, derefter hæve dig på tæerne og samtidig løfte armene gennem siderne opad. Når du ånder ud, sænk derefter armene og sænk dig ned på dine hæle.

Efter at have gennemført træningskompleksets øvelser anbefales det at gå videre til hærdningsproceduren - tage en kontrast eller et køligt brusebad.

Hvis du aldrig har trænet før, anbefales det at begrænse dig til et sådant sæt øvelser. Og hvis du er i god fysisk form, kan du komplicere opgaven noget ved at udføre et sæt hygiejniske gymnastikøvelser med sportsudstyr (håndvægte, et reb, en ekspander osv.).

Og selvfølgelig er det bedre at udføre morgenøvelser med rytmisk og energisk musik. Hun vil opmuntre dig, give dig energi og lade dig ikke komme på afveje. Og endelig kan et sådant fitnesskompleks udføres både hjemme og på gaden. I det første tilfælde skal du åbne vinduet i rummet for at sikre strømmen af frisk luft.

Anbefalede: