Hvordan Man Vælger Vandrestøvler

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger Vandrestøvler
Hvordan Man Vælger Vandrestøvler

Video: Hvordan Man Vælger Vandrestøvler

Video: Hvordan Man Vælger Vandrestøvler
Video: How to Choose Hiking Boots || REI 2024, April
Anonim

Når du går på en vandretur, hvor der ikke længere er asfalt under dine fødder, men jord, sne eller klipper, skal du vælge de passende sko, hvor du vil være komfortabel. Tip til, hvordan du vælger vandrestøvler, hjælper dig med at vælge det rigtige udendørs fodtøj, der tåler alle belastninger.

Hvordan man vælger vandrestøvler
Hvordan man vælger vandrestøvler

Instruktioner

Trin 1

Før du vælger vandrestøvler, skal du overveje ruten for den kommende vandretur, kompleksiteten i terrænet, behovet for at bestige bjerge, stejle skråninger, klipper samt vægten af din rygsæk, og fortsæt derefter med udvælgelsen af passende sko. Besøg først specialbutikkerne for udendørs sko og se sortimentet. Tag sokker med, som du kan tage på dine støvler, og hvis du normalt bruger specielle indlægssåler, så er disse. Vælg vandrestøvler, der er håndlavet af moderne materialer, og undgå in-line modeller.

Trin 2

For det andet skal du vælge en model med en ægte læderoverdel med betydelig stivhed, hvor anklen er godt fastgjort for at hente trekkingstøvler. Foretrækkes støvler med et minimum antal sømme, da de mest stive modeller betragtes, hvis top er syet af store stykker tæt læder. I sådanne støvler kan du let sætte din fod med en kant, for eksempel på en stejl skråning uden frygt for en mulig forskydning. Bemærk ydersålen, som skal have en tyk pude i polyurethan, og en plast- eller læderfod for at give udendørssko meget stivhed.

Trin 3

I betragtning af at valget af vandrestøvler i øjeblikket er ret bredt, skal du overveje modeller med en speciel kurve i sålen, så foden ruller komfortabelt fra tå til hæl. Skoens sål skal være gummieret rundt om hele omkredsen, og mange producenter af sportssko bruger en speciel membran for at sikre det normale vandtætningsniveau. For det tredje skal du sørge for at prøve vandrestøvler, inden du køber dem, og vælge dem nøjagtigt i størrelse, da hårde sko praktisk talt ikke slides ud.

Trin 4

Vælg størrelsen på den støvle, der passer dig, så dine store tæer er lidt væk fra skoens tæer og snøringen tæt vikles rundt om toppen af dine ankler. Hvis du har den rigtige vandrestøvlestørrelse, skal der være et mellemrum mellem hælen og bagsiden af støvlen, før du snører skoen. Dine tommelfingre bør ikke røre tæerne på dine støvler, ellers vil disse sko gnave under vandreturen. Når du prøver på vandrestøvler, skal du undgå at købe en model, der er for stor i størrelse, da du i dette tilfælde risikerer at gnide hård hud på hælene under vandreturen.

Anbefalede: