Sådan Undgår Du Overtræning

Indholdsfortegnelse:

Sådan Undgår Du Overtræning
Sådan Undgår Du Overtræning

Video: Sådan Undgår Du Overtræning

Video: Sådan Undgår Du Overtræning
Video: SÅDAN UNDGÅR DU AT BLIVE HACKET! | Roblox: Adopt me dansk 2024, April
Anonim

Sport gør livet sjovt og behageligt. Du træner regelmæssigt, bliver stærk, selvsikker og sammenligner gunstigt med dine jævnaldrende med hensyn til kropsskønhed. Og hvad hvis for nylig sundhedstilstanden på en eller anden måde ikke svarer til de høje idealer for en sund livsstil. Nu en løbende næse, så en forkølelse, så ledsmerter og derefter søvnløshed. Kontroller dig selv for tegn på overtræning for at gøre din træning effektiv og sund og for at helbrede dine lidelser.

Sådan undgår du overtræning
Sådan undgår du overtræning

Er det nødvendigt

Stopur, ur, træningsdagbog for den sidste måned, køkkenvægt, madkaloribord

Instruktioner

Trin 1

Analyser din træningsplan. Hvis du gør hver dag, 2 gange om dagen, eller kombinerer forskellige sportsgrene i en træningscyklus og arbejder efter resultatet, er du i fare. American College of Sports Medicine-standarden inkluderer ikke styrketræning i mere end 4 timer om ugen og cardio-træning i mere end 200 minutter. Får du mere? Det kan være værd at reducere belastningen.

Trin 2

Mål din puls i hvile om morgenen. Hvis det er cirka 10 procent højere end normen for din alder, er du måske overtrænet. En stigning i kropstemperatur, et fald eller omvendt en usund stigning i appetitten er også tegn på, at træning mere sandsynligt vil skade dig end at gavne dig.

Trin 3

Analyser din ernæring. Hvis du har et vægttabsdiæt og træner hver dag, er det uhensigtsmæssigt at indstille et højt kalorieunderskud og endnu mere diæter fra Internettet eller bøger. Din kost skal "strække sig" efter kroppens daglige energibehov eller være 10% "lettere". Risikoen for overtræning stiger, og de, der ikke spiser nok protein til en atlet (2 g pr. 1 kg kropsvægt eller mere i styrkesport), forsømmer vitaminer og inkluderer usunde fødevarer i deres kost. Brug rehabiliteringsteknikker - massage, sauna, hydroterapi.

Anbefalede: