Overtræning: Symptomer Og Behandling

Indholdsfortegnelse:

Overtræning: Symptomer Og Behandling
Overtræning: Symptomer Og Behandling

Video: Overtræning: Symptomer Og Behandling

Video: Overtræning: Symptomer Og Behandling
Video: 11 signs of OVERTRAINING (and what to do about it!) 2023, November
Anonim

Mange atleter er stødt på et sådant koncept som overtræning. Denne tilstand er kendetegnet ved et fald i arbejdskapacitet, styrkeindikatorer, generel trivsel og forskellige svigt i centralnervesystemet. Der er visse måder at behandle og forhindre denne lidelse på.

Overtræning: symptomer og behandling
Overtræning: symptomer og behandling

Sådan identificeres

Overtræningstilstanden bestemmes af styrkeindikatorer. Det vil sige, at hvis antallet af gentagelser eller arbejdsvægte er faldet med 15-20%, nærmer sig overbelastningen. En nedskrivning på over 20% indikerer, at kroppen allerede er i denne tilstand.

Hvis belastningen på musklerne ikke var optimal efter træning, men overskredet, øges pulsen inden for en dag eller mere efter træning. Dette sker, fordi kroppen frigiver en enorm mængde stresshormoner, der fremkalder en øget hjerterytme.

Overtræning kan komme fra mikrotrauma, muskelskader. Muskelvæv har ikke tid til at komme sig, antallet af beskadigede væv overstiger antallet af helede. Dette manifesteres af ømhed i musklerne, som du har trænet i lang tid, men de er stadig ikke kommet sig. Dette er et sikkert tegn på at tage en pause.

I forhold til nervesystemet kan der forekomme yderligere neuroser, der er usædvanlige for dig. Følelsesmæssige forstyrrelser, irritabilitet, nedsat libido, som du ikke oplever i hverdagen. Alt dette er et af signalerne om overbelastning af dit centralnervesystem på grund af overflod af træningsvolumen.

Behandling og helbredelse

Først og fremmest skal du udskyde alt og øge antallet af timers søvn til 9-10 i flere dage. Søvn er den primære faktor i genopretning i den menneskelige krop. Det tilrådes at opgive enhver fysisk aktivitet i restitutionsperioden.

Du kan også bevidst sænke din vægtstang for at give din krop lidt hvile. Med hensyn til træning skal du tage to skridt tilbage i et par uger, og derefter, efter bedring, bare gradvist bevæge dig opad. Dette giver dig mulighed for at komme ud af en tilstand af overtræning uden at miste styrkeresultater. Således aflaster du centralnervesystemet, det behøver ikke at aktivere så mange ressourcer som på de ekstreme skalaer.

Når det kommer til ernæring, skal du have nok aminosyrer i din kost. Protein fra fødevarer kan være gavnligt i denne periode. C-vitamin har en positiv effekt på at reducere stresshormoner, herunder cortisol.

Kun dine egne observationer af kroppen kan bestemme restitutionstiden. For nogle vil 2 uger ikke være nok, for nogen vil et par dage være nok. Faktisk træner mange af de gamle skolevægtløftere med høj intensitet med mange træningsprogrammer næsten hver dag. De havde normalt ikke den såkaldte overtræningstilstand. Overhold din søvn, diæt, lyt til din egen tilstand af kroppen, og med stor sandsynlighed vil du ikke blive overbelastet!

Anbefalede: