De Mest Almindelige Vægttabsmyter

De Mest Almindelige Vægttabsmyter
De Mest Almindelige Vægttabsmyter

Video: De Mest Almindelige Vægttabsmyter

Video: De Mest Almindelige Vægttabsmyter
Video: Top 5 Vægttabs MYTER | Grind 180 Ep. 2 2024, Kan
Anonim

Lokal fedtreduktion eller "lokal reduktion" af fedt er det kloge marketingtrick, der ofte bruges af skruppelløse fitnesshandlere til at sælge dig luft. I modsætning til hvad annoncen hævder, er lokal fedtforbrænding ikke mulig. Du kan ikke bruge træning til udelukkende at forbrænde fedt i det ønskede område (f.eks. I taljeområdet). Fedt kan kun forbrændes over hele kroppen på samme tid. Hastigheden af denne proces afhænger af genetik, køn (hormoner), alder. Enhver øvelse på mavemusklerne træner kun deres fysiske kvaliteter og brænder ikke fedtlaget over dem. Uanset hvor mange liggende vendinger du gør, vil der derfor være mindre fedt i taljeområdet fra dette.

De mest almindelige vægttabsmyter
De mest almindelige vægttabsmyter

Fedt i vores krop opbevares i fedtceller som triglycerid. Dette er vores energireserve til en nødsituation, udtænkt af naturen. Og når der er behov for fedtforbrug (energi er nødvendigt, råmaterialer til hormoner osv.), Skal trigleniridet først opdeles i mindre fragmenter: fedtsyrer og glycerin. Faktisk kaldes dette lipolyse eller fedtforbrænding. Glycerin og fedtsyrer, der dannes som et resultat af lipolyse, forlader cellen og kommer ind i blodbanen, som transporterer disse stoffer til brugsstedet.

Ordren til at starte lipolyse (fedtnedbrydning) i cellen gives af det tilsvarende hormon, der bevæger sig gennem blodbanen. Der er mange af disse hormoner, og hver begynder at frigives afhængigt af den specifikke situation. Når fare truer, er det adrenalin. Hvis du er sulten, og din krop har lave sukkerniveauer, så er hormonet glukagon. Hvis du er sulten, og du laver tung fysisk eller mental stress, så kortisol. Væksthormon - somatotropin produceres om natten for at sikre konstruktion og energiprocesser.

Alle disse hormoner er i stand til at give ordren til at nedbryde fedt (lipolyse). Men dette er slet ikke vigtigt for os. Det er vigtigt for os, at alle hormoner under alle omstændigheder cirkulerer jævnt gennem blodbanen. Du kan ikke tvinge hormonet til at cirkulere et sted (f.eks. I underlivet). Det er umuligt! Hvis det tilsvarende hormon produceres, interagerer det med alle kroppens fedtceller.

Dette er en videnskabelig forklaring på, hvorfor du ikke kan brænde fedt strengt i taljeområdet uden at reducere mængden andetsteds. Fedtforbrændende hormoner vil altid interagere med hele din krop, men med forskellige effekter! Fedt forsvinder ikke ens alle steder. Et eller andet sted hurtigere, men et sted meget langsomt. Dette skyldes kapillarisering og antallet af krævede receptorer i musklerne.

Evolution har sørget for en række "bekvemme" steder til opbevaring af fedt (mave, bagdel, lår), hvor det opbevares og opbevares mere aktivt. På den anden side er der en række steder, hvor fedt ikke er praktisk at opbevare, og derfor opbevares det dårligt der (håndled, ankler, kalve osv.) Og brænder først ud. Reglen her er meget enkel: jo mindre fedt et bestemt sted, jo hurtigere brænder det der, og jo værre deponeres det. Jo mere fedt et bestemt sted, jo sværere og langsommere nedbrydes det der.

Et øjeblik mere. Lipolyse eller nedbrydning af fedt er ikke en garanti for at slippe af med det. Det er bare, at det nedbrudte fedt groft sagt kommer ind i blodbanen og flyder der i en bekvem form til brug som energi, for eksempel. Hvis du ikke bruger det (ikke brænder det til træning eller som et resultat af en diæt), vender det efter et stykke tid tilbage til fedtcellen.

Jeg vil gerne fjerne en anden meget populær myte om mekanisk og termisk fedtforbrænding. Vi taler om at tabe sig med forskellige massagebehandlinger (anti-cellulite, fedtforbrænding osv.), Saunaer, bade, alle slags vibratorer til at ryste fedt, specielle bælter til vægttab og anden obskurantisme. Fedtopdeling er i det væsentlige en normal kemisk reaktion (nedbrydning af triglycerider i fedtsyrer). Ud fra dette kan det konkluderes, at fedtet i kroppen ikke kan "smeltes" eller "presses ud" fra fedtcellen. Og en række procedurer, såsom massage, bade, saunaer og andre ting, kan løse det eneste problem - at aktivere øget blodgennemstrømning i dit fedtvæv, forbedre blodcirkulationen i musklerne. Jo mere aktiv blodforsyningen er, jo mere kommer de nødvendige hormoner til dine fedtceller. Men dette er bare en forbedring af transportruterne og intet mere. Uden de rigtige spisevaner og kompetent træning forbliver fedt på trods af alle tricks.

Anbefalede: