Ruslands Mest Titlen Olympiske Mestre

Ruslands Mest Titlen Olympiske Mestre
Ruslands Mest Titlen Olympiske Mestre

Video: Ruslands Mest Titlen Olympiske Mestre

Video: Ruslands Mest Titlen Olympiske Mestre
Video: Сезон простуд, энергокризис в Европе и Нобелевка климатологам - Россия 24 2023, Juni
Anonim

I slutningen af det 19. århundrede blev der samlet en kommission i Paris for at genoplive de Olympiske Lege. Lidt senere blev Den Internationale Olympiske Komité - IOC organiseret, den omfattede de mest autoritative og initiativrige borgere i forskellige lande. De første OL blev afholdt sommeren 1896 i Athen.

Ruslands mest titlen olympiske mestre
Ruslands mest titlen olympiske mestre

Repræsentanter for det russiske imperium deltog også i den internationale olympiske bevægelse, men det første landshold i vores land optrådte først først ved de 5. olympiske lege i Stockholm i 1912.

Det er værd at bemærke, at russiske atleter konkurrerede ved de 4 olympiske lege i London i 1908. På det tidspunkt havde landet ikke sin egen olympiske komité, så 8 personer gik individuelt til OL, de udførte i kunstskøjteløb, cykling, atletik og brydning. Nikolai Aleksandrovich Panin-Kolomenkin blev den første olympiske mester i Rusland efter at have vundet guld i kunstskøjteløb og udført specielle figurer. To sølvmedaljer i brydning blev derefter modtaget af Nikolay Orlov i vægtklassen op til 66,6 kg og Alexander Petrov i vægtklassen over 93 kg.

Russiske atleteres talent og dygtighed tiltrak straks stor offentlig opmærksomhed. I marts 1911 blev Den Nationale Olympiske Komité i Rusland oprettet, og statsråd Vyacheslav Izmailovich Sreznevsky blev dens formand.

På trods af at OL i Stockholm var noget mislykket (Rusland delte 15. pladsen med Østrig i holdbegivenheden), havde det en enorm indflydelse på udviklingen af russisk sport.

Det moderne russiske olympiske hold er et af de mest talrige. Ved vinter-OL 2010 i Vancouver blev Rusland repræsenteret af 175 atleter, hvoraf 51 blev hædret mestre inden for sport, 72 var mestere i sport af international klasse, 41 var mestre inden for sport, 10 var kandidater til mestre, og 1 var en første -klasse atlet.

Blandt de mest titlede atleter på landsholdet kan skiskytten Olga Zaitseva, en international mester i sport, bemærkes. Hun er den olympiske mester i Torino (2006), verdensmester (Hochfilzen, 2005), på verdensmesterskabsfasen har hun 6 sejre, og i 2009 i Pyeongchang, Sydkorea, vandt hun 2 guld- og 2 bronzemedaljer.

En anden hædret mester i sport i skiskydning er Ivan Tcherezov. Han er en sølvmedalje ved verdensmesterskabet for juniorer i 2000 og verdensuniversiteten i 2001, ved OL i Torino tog han også sølv og blev senere (i 2005, 2007 og 2008) tre gange verdensmester.

Alexander Zubkov er medlem af det russiske landshold og en hædret mester i sport i bobslæde, har et stort antal priser. Han er Russlands mester i dobbelten (2004) og i de fire (2001, 2003-2005), i 2001 og 2003 - sølvmedaljen fra de russiske mesterskaber i dobbelten. Zubkov er Russlands mester i bob starter i dobbelt (2002-2004), og i de fire (2001-2004) starter sølvmedaljen af det russiske mesterskab i bob i de fire i 2000. Sølv ved den russiske cup i de to (2000), guld ved EM i de fire (2005), sølv (2005) og bronze (2003) ved verdensmesterskabet i de fire. Alexander Zubkov vandt sølv ved de Olympiske lege i Torino og mange andre priser.

Blandt de mest betegnede atleter i Rusland er også: Lalenkov Evgeniy (leder af det russiske nationale skøjteløbsteam), Rochev Vasily (skiløber), Medvedeva (Arbuzova) Evgenia (skiløber), Demchenko Albert (atletluge), Lebedev Vladimir (freestyle), akrobatik), Evgeni Plushenko (kunstløber), Evteeva Nina (leder af det russiske nationale short track-hold). De hockeyspillere, der har flest priser i øjeblikket, er: Ilya Kovalchuk, Evgeny Malkin, Pavel Datsyuk, Sergei Fedorov, Alexander Ovechkin og Evgeny Nabokov.

Den mest titlede sportskvinde i verden er Larisa Latynina. I løbet af sin fantastiske karriere som gymnast vandt hun 18 olympiske priser, herunder ni guld, fem sølv og fire bronze! Ingen anden atlet eller nogen anden sport har et sådant antal olympiske medaljer. Og det er værd at overveje, at hun vandt mange flere medaljer ved mesterskabet i Sovjetunionen, Europa og verden.

Populær af emne.