De Mest Kontroversielle Olympiske Mestre

De Mest Kontroversielle Olympiske Mestre
De Mest Kontroversielle Olympiske Mestre
Video: De Mest Kontroversielle Olympiske Mestre
Video: The ancient origins of the Olympics - Armand D'Angour 2023, Februar
Anonim

På trods af at de grundlæggende bestemmelser i OL er fred, venskab og gensidig forståelse, udfolder konkurrencen i konkurrencen med hævn. Og nogle atleter er klar til bogstaveligt talt at gnave en medalje med en skandale. Og der er mange sådanne krigere.

De mest kontroversielle olympiske mestre
De mest kontroversielle olympiske mestre

Et af de mest skandaløse OL i historien er det, der fandt sted i 1912. En oversigt over alle overtrædelser og skænderier, der blev registreret på den, passede i en separat bog på 56 sider. En af de mest berygtede skandaler ved de olympiske lege involverede en amerikansk atlet. Han var en indianer ved fødslen. Ved konkurrencen modtog han straks 2 guldmedaljer og blev leder af disse spil. Imidlertid var den amerikanske ledelse utilfreds med det faktum, at det første sted blev indtaget af en repræsentant for stammen, som amerikanerne havde uforenelige forskelle med. Og Amerika krævede uafhængigt at fratage mesterens medaljer (på trods af at disse priser var i statskassen i USA), idet han citerede det faktum, at han er en professionel atlet og ikke kan deltage i amatørlegene. Derefter blev medaljerne taget væk, og mesterens karriere blev brudt.

Ved 1904-kampene i USA var der en skandale med maratonløbere. Det var denne disciplin, der var en af ​​de mest lovende på det tidspunkt. Den første til at komme i mål var amerikaneren Fred Lorz, der væsentligt overhalede sine rivaler. Senere blev hemmeligheden bag hans smidighed afsløret. Efter at have kørt omkring en tredjedel af banen stoppede han. Årsagen var enkel - hans ben trange. Men så kom en af ​​fansne til atleten, der ledsagede sine idoler i en bil langs motorvejen, der passerede i nærheden. Han inviterede den efterladte maratonløber til at give ham et løft. Så de nåede næsten målstregen. Men da Fred Lorz steg ud af bilen for at køre videre, så publikum det på tribunen. Så bedraget blev afsløret. Derefter blev medaljen overdraget til den anden atlet, der kom til målstregen. Det viste sig imidlertid, at ikke alt var så glat med hans løb. Bogstaveligt talt i slutningen af ​​sporet følte han sig dårlig, og hans træner gav en bedøvelsesinjektion, som nu ville blive betragtet som doping.

Hitlers diktatur satte sit præg på OL i 1936. Derefter blev kandidaten om guldet i løbet fra Schweiz fjernet fra deltagelse i konkurrencen. Årsagen er ganske typisk for den tid og Fuhrers politik - atleten var gift med en jødinde.

I 1972 ved de Olympiske lege opstod der en kontrovers mellem de amerikanske og USSRs nationale basketballhold. Dommerne overtrådte reglerne og afgav sirenen, hvilket angav afslutningen på mødet, 3 sekunder inden afslutningen af ​​den officielle tid. Som et resultat vandt Team America. Det var imidlertid denne overtrædelse, der var årsagen til at udfordre resultaterne. Den sidste halvdel måtte afspilles igen. I ekstra tid var USSR-landsholdet i stand til at gennemføre det krævede kast og blev vinderen. Amerikanerne tabte dengang for første gang. På grund af dette boikotterede de prisoverrækkelsen.

Et antal atleter, der vandt OL om dommerfejl, kan også kaldes skandaløse mestre. Det fandt sted i 1932 i Los Angeles. Her blev næsten enhver konkurrence afbrudt på grund af det forkerte arbejde fra dommerne og dommerne. Så for eksempel vandt atleten, der løb 2 meter mindre end den, der blev andenplads, i 200 meter løbet. Dette blev tilskrevet de tekniske mangler ved sporene.

Den første dopingskandale udfoldede sig i 1988 i Seoul. Derefter sluttede den canadiske atletløber afstanden med et uventet højt resultat - 9,79 sekunder. Naturligvis modtog han en guldmedalje. To dage senere blev han imidlertid frataget hende på grund af, at mesterens brug af doping blev etableret.

OL i Salt Lake City er også rig på skandaler.Russiske fans fejrede med glæde første plads i sportsskøjteløb af Elena Berezhnaya og Anton Sikharulidze. Imidlertid kunne den amerikanske side ikke lide denne tilpasning, fordi canadierne var deres favoritter. Tale begyndte, at russerne havde bestukket dommerne, hvilket resulterede i, at de modtog en præmie. For at undgå yderligere sladder blev der taget en hidtil uset beslutning, og to par - russere og canadiere - gik til prisuddelingen for guldmedaljerne.

Soloatlet Irina Slutskaya havde også problemer med at få en medalje. Dommerne mente, at den amerikanske Sarah Hughes 'program var bedre end russernes. Ifølge internationale observatører var dette dog slet ikke tilfældet. Men dommerne forblev stående - som et resultat, Slutskaya tog andenpladsen.

Et andet problem ved de samme OL skete med den russiske skiløber Larisa Lazutina. I det øjeblik, da hun allerede var et skridt væk fra guldmedaljen, blev hun diskvalificeret og forklarede, at atleten ifølge testresultaterne tog ulovlige stoffer.

Populær af emne.