Sådan Træner Du Dit Slag

Indholdsfortegnelse:

Sådan Træner Du Dit Slag
Sådan Træner Du Dit Slag

Video: Sådan Træner Du Dit Slag

Video: Sådan Træner Du Dit Slag
Video: Træner du helt forkert? Sådan skal dit træningsprogram struktureret 2023, September
Anonim

Succes i enhver hånd-til-kamp-kamp bestemmes i vid udstrækning af hvor godt slagene fra hver af deltagerne er dannet og leveret. Det tager meget tid og kræfter at træne et slag godt, men det kræver også en vis viden om, hvordan man opnår det ønskede mål. Uden tvivl vil klasser i sportssektionen under vejledning af en erfaren instruktør være den mest effektive, men hvis det ikke er muligt at deltage i træning, kan du øve dig på at slå dig selv derhjemme.

Sådan træner du dit slag
Sådan træner du dit slag

Er det nødvendigt

  • - stort spejl
  • - videoer og litteratur om kampsport
  • - sportsuniformer
  • - boksebinding
  • - boksesæk og poter
  • - håndvægte
  • - ankelvægte

Instruktioner

Trin 1

Effektiviteten af ethvert slag består af flere indbyrdes forbundne faktorer: teknik, applikationsnøjagtighed, hastighed og styrke. For at opnå virkelig gode resultater skal du konsekvent mestre alle disse komponenter. Desuden skal du altid starte med teknologi, det vil sige med at indstille den korrekte bevægelsesbane. Det er vigtigt at huske, at den korrekte bevægelse ikke kun er strejkens maksimale effektivitet, men også en garanti for ens egen sikkerhed, evnen til at minimere skader fra et sammenstød med fjenden.

Trin 2

På det tidspunkt, hvor teknikken indstilles, arbejdes bevægelsen individuelt uden en partner og altid gennem luften. Hvis det ikke er muligt at studere under vejledning af en træner og følge hans kommentarer, er det nødvendigt at øve strejker foran et spejl, så fejl kan straks bemærkes. Videooptagelser af træningssessioner og speciel litteratur med beskrivelser og illustrationer kan bruges som kilde til information om den korrekte bevægelsesteknik. Oprindeligt skal alle strejker udføres i et langsomt tempo med en klar undersøgelse af hver bevægelsesfase. Dette er nødvendigt, så musklerne og nervesystemet kan huske den korrekte dynamik.

Trin 3

Efter at have mestret formen for bevægelse kan du gå videre til at udvikle nøjagtighed, hastighed og styrke. Der er mange forskellige teknikker til udvikling af disse kvaliteter i moderne kampsport. En lille boksesæk på fjederbasis bruges til at udvikle nøjagtigheden af slaget. I orientalsk kampsport bruges en endnu enklere simulator: et krøllet ark A3-A4-papir, ophængt på en støtte i taljeniveauet. Det er ret svært at arbejde med en sådan "simulator", især i starten, men med ordentlig indsats vil resultatet være meget mærkbart.

Trin 4

Praksis med slag ved hjælp af en boksepose og poter er også meget udbredt. Poterne er skumpuder med håndbinding, som din partner har. Afhængigt af den aktuelle opgave praktiseres forskellige kombinationer af strejker på poterne.

Trin 5

Du bør opbygge din stansehastighed i begyndelsen af din træning, mens dine muskler endnu ikke har akkumuleret træthed. Arbejdet begynder med en række strejker i højt tempo og går derefter videre til at træne bevægelsen med vægte. Til slag med hænder bruges almindelige sportsvægte, der vejer fra 1,5 til 2,5 kg, som vægte. Til benene anvendes specielle vægte i form af tekniske stofarmbånd fyldt med sand. Vægtene er fastgjort til anklerne med bånd eller velcrolukninger. Træningen er struktureret på samme måde - flere beatserier i det højest mulige tempo med korte pauser imellem.

Trin 6

Slagets kraft afhænger hovedsageligt af to faktorer: evnen til at investere i det bevægelse af hele kroppen og ikke kun det angribende lem og det generelle niveau af fysisk kondition, det vil sige musklernes generelle tilstand. Det er vigtigt at huske, at generel fysisk træning ikke kan ignoreres, når man træner percussionsteknik. Øvelser for generel udholdenhed og styrke i kroppen skal være til stede i hver lektion.

Anbefalede: