Sådan Træner Du På Et Løbebånd

Indholdsfortegnelse:

Sådan Træner Du På Et Løbebånd
Sådan Træner Du På Et Løbebånd

Video: Sådan Træner Du På Et Løbebånd

Video: Sådan Træner Du På Et Løbebånd
Video: Gode råd til løb på løbebånd - guide 2024, April
Anonim

Løbebåndet er måske den mest populære maskine, der købes til hjemmebrug. Det er dog blevet bemærket, at i fitnesscentre foretrækker mange mennesker og elsker løbebånd. Alle forstår, at løb er en effektiv og alsidig fysisk træning og ligger foran endda cykling og svømning i sine positive virkninger på fitness og velvære.

For at træne på et løbebånd for virkelig at give sundhedsmæssige fordele, skal du kende visse regler
For at træne på et løbebånd for virkelig at give sundhedsmæssige fordele, skal du kende visse regler

Instruktioner

Trin 1

I de første 5-7 dage af løbebåndstræning skal du være mere opmærksom på at gå, ikke løbe. Løb skal være 1/10 af hele træningen. Og træningstiden bør ikke overstige 20-25 minutter. Så du vil beskytte din krop mod overbelastning. Selvfølgelig afhænger meget af fysisk kondition. Lyt til dig selv: hvis du er klar til at give kroppen en tung belastning i de allerførste dage, er det din opgave, men denne tilgang truer muskel- og ledsmerter og endda takykardi. Under alle omstændigheder skal lektionen begynde med en trinopvarmning og slutte med let gang.

Fra den anden uge kan belastningen øges, hvilket bringer forholdet mellem løb og gang til lige store tidsintervaller (for eksempel at gå i 10 minutter og samme løb). På trods af at du i den anden uge allerede er mere modstandsdygtig end i starten af sessionen, skal du stadig vælge et træningsprogram med omhu uden at bringe dig selv til udmattelse. Træthed skal være behageligt.

Trin 2

Din kørehastighed skal indstilles til at holde din puls inden for acceptable grænser. Impulsen kan overvåges ud fra de aflæsninger, der er synlige på instrumentpanelet. Og den lovlige grænse er 200 minus din alder. Stop ikke med at træne brat, dette vil have en negativ indflydelse på det kardiovaskulære og åndedrætssystems arbejde, fordi de er ikke i stand til at genopbygge på kort tid. En fiasko kan endda fremkalde bevidsthedstab.

Trin 3

Pas på dit tøj og sko på forhånd. Normalt er disse specielle sneakers designet til at løbe (de reducerer mærkbart belastningen på bevægeapparatet), en T-shirt og lette sportsbukser. Ikke lavet af syntetiske materialer. Husk, at det at køre på løbebåndet med sneakers eller andre flade sko er dårligt for dine led, hvilket øger risikoen for skade.

Trin 4

Du behøver ikke at indstille det sværeste niveau af løbebånd i starten af sessionen. Hældningsvinklen skal være rimelig for dit fitnessniveau.

Trin 5

Lufttemperaturen i det rum, hvor din træning finder sted, bør ikke være højere end 20-22 ° C. Det skal ventileres.

Anbefalede: