Hvordan Man Klæder Sig På Skiløb

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Klæder Sig På Skiløb
Hvordan Man Klæder Sig På Skiløb

Video: Hvordan Man Klæder Sig På Skiløb

Video: Hvordan Man Klæder Sig På Skiløb
Video: 7 TIPS ON HOW TO DRESS FOR SKIING 2024, April
Anonim

Komfort, sundhed og sikkerhed under ridning afhænger af det rigtige valg af skiløb. Påklædning på gammeldags måde, bomuldsundertøj og uldtrøje, risikerer du at blive forkølet. Det er usandsynligt, at du får en behagelig skioplevelse efter flere dages behandling for forkølelse eller ondt i halsen. Det er bedre at klæde sig i specielle træningsdragter lavet af membranstof og fleece.

Hvordan man klæder sig på skiløb
Hvordan man klæder sig på skiløb

Instruktioner

Trin 1

Skitøj skal være let, elastisk og lagdelt. Det første lag er termisk undertøj. Det er designet til at transportere fugt væk for at holde kroppen tør. Det andet lag er en fleece pullover. Fleece holder dig varm og fugter fugt væk til det ydre lag af dit tøj. Det tredje lag skal have en beskyttende funktion: beskytte mod vind, fugt og sved ud. Ideelt set er dette en hættejakke og bukser eller jumpsuit lavet af membranstof. Andre syntetiske stoffer kan købes. Det er vigtigt, at de er vandtætte og vindtætte. Under skiløb er en anden vigtig faktor det skridsikre stof i overtøj. Hvis stoffet er glat, vil det være svært for dig at bremse under et fald. Ærmerne og den nederste del af bukserne skal have elastik, så sneen ikke falder, og vinden ikke blæser ud. Nederst på jakken er det ønskeligt med et indvendigt snebeskyttende nederdel med elastik. Ekstra puder på albuer og knæ er velkomne - dragten er mere modstandsdygtig over for slid, når den tabes. Skiløbere foretrækker at klæde sig i lyse farver med reflekterende striber for ikke at gå tabt i sneen. For normale skiture betyder farve ikke noget.

Trin 2

Det anbefales at købe handsker af ægte læder eller syntetisk materiale af høj kvalitet med god isolering. De skal ligesom resten af dit tøj være varme, behagelige og vandtætte. Tag en tætsiddende hat på hovedet, elastiske sokker på dine ben, der ikke danner folder på benene og ender over støvlen. I skibutikker kan du købe specielle sokker med øget holdbarhed og varmeisolering.

Trin 3

Støvler er det vigtigste stykke skiudstyr. Deres vigtigste kvalitet er komfort, overensstemmelse med føddernes størrelse. Skistøvler og flade skistøvler er forskellige. Skistøvler varierer også i træningsniveau. For begyndere anbefales det at købe støvler med en lav grad af stivhed og skifte "walk-ride" -funktion. En anatomisk sål og indersål er påkrævet. For ekstra komfort kan indlægssåler købes separat. Custom C indlægssåler har vist sig godt. Bemærk også kvaliteten af boot-to-ski vedhæftet fil.

Anbefalede: