Hvordan Man Klæder Sig På En Skitur

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Klæder Sig På En Skitur
Hvordan Man Klæder Sig På En Skitur

Video: Hvordan Man Klæder Sig På En Skitur

Video: Hvordan Man Klæder Sig På En Skitur
Video: Havetrampolin - øvelser til ski 2024, April
Anonim

På en skitur fryser folk ikke kun fra kulde og vind, men også fra at få våde tøj indefra, forårsaget af sved, når de bevæger sig. Vand er en fremragende varmeledning, og når tøjet bliver vådt, har din krop ikke tid til at generere nok varme. Derfor er hovedbetingelsen for en varm skiløb ikke at svede, og det er ret svært at gøre. Ved at vælge det rigtige tøj beskytter du ikke kun dit helbred, men på samme tid får du mange positive følelser fra skiløb.

Hvordan man klæder sig på en skitur
Hvordan man klæder sig på en skitur

Instruktioner

Trin 1

Når du køber en uniform, skal du ikke jagte mode, det er vigtigt, at tøjet er let, elastisk og flerlags. Tag det termiske undertøj på som det første lag, og dets pligt er at holde vores krop tør. Derefter skal det andet lag være en fleece pullover, dets kald er at holde varmen og overføre fugt til det ydre lag af tøj. Det tredje lag beskytter mod fugt, vind og sved ud. Den ideelle mulighed er en jakke med hætte og en jumpsuit lavet af membranstof. Ethvert andet syntetisk stof fungerer også, men samtidig skal det være vandtæt, vindtæt og skridsikker (ellers kan du ikke bremse, når du falder). Ærmerne og bunden af bukserne skal have elastikker, så sneen ikke tilstopper under dit tøj. Yderligere puder på albuer og knæ er ikke overflødige (dragten varer meget længere). Farve betyder noget, hvis du er skiløber, så det er bedst at vælge lyse farver, så du kan ses mod sneen.

Trin 2

Det anbefales at købe handsker af ægte læder med isolering af høj kvalitet. De skal ligesom resten af tøjet være behagelige, varme og vandtætte. Du skal bære sokker på dine fødder, der ikke rynker dine ben. I specialbutikker kan du købe sokker, der er særligt holdbare og isolerede.

Trin 3

Støvler er den vigtigste del af dit outfit. Nye, ikke slidte sko er særligt farlige; de kan gnide dine fødder meget, mens du går. Derfor er den bedste mulighed at vælge støvler en eller to størrelser større, men samtidig have to par sokker under dem. Sko skal passe tæt rundt om foden, men på samme tid skal de tillade fri bevægelse af tæerne. Flade skistøvler adskiller sig fra skistøvler. Sidstnævnte adskiller sig i træningsniveau, for eksempel anbefales det for begyndere at købe støvler med en let stivhed og med evnen til at skifte "Walking - rolling" -funktionen. Der skal være en indersål og en anatomisk sål.

Anbefalede: