Sådan øges Løbende Udholdenhed

Indholdsfortegnelse:

Sådan øges Løbende Udholdenhed
Sådan øges Løbende Udholdenhed

Video: Sådan øges Løbende Udholdenhed

Video: Sådan øges Løbende Udholdenhed
Video: Елизавета Туктамышева - как живёт последняя Императрица и сколько она зарабатывает 2024, April
Anonim

Næsten hver løber ønsker at øge udholdenheden i løbet. Der er flere effektive måder, som hver især vil hjælpe dig med at blive hurtigere og mere modstandsdygtig.

Friløb
Friløb

Løb er den mest tilgængelige sport, der spilles af millioner af mennesker over hele verden. For nogle hjælper løb bare med at holde sig i god form, mens andre ser det som en mulighed for at vokse over sig selv, konkurrere med andre og hurtighed.

Det er usandsynligt, at nogen af løberne vil nægte at øge deres løbeudholdenhed - det vil sige lære at løbe hurtigere og længere. Der er flere muligheder for at øge udholdenhed, som hver især er rettet mod en bestemt kategori af mennesker. Da vi alle er forskellige, vil hver af os finde en måde, der er mere acceptabel end den anden.

Vigtig! I alle tilfælde overvejes følgende træningsregime - tre dage om ugen med 1-2 dages hvile mellem træningen.

Metode 1 - øge afstanden

Dette er den nemmeste måde. Du skal køre 30-40% mere afstand end normalt. For eksempel, hvis det er normalt for dig at løbe 3 kilometer ad gangen, skal du løbe 4 kilometer. Samtidig falder tempoet ikke. Forøg belastningen hver måned, indtil du når syv kilometer ad gangen. Med tre træningsprogrammer om ugen øger du din udholdenhed betydeligt og kan let løbe tre kilometer, mens din kørehastighed stiger, og din krop er i stand til let at udholde belastninger.

Metode to - revet rytme

Craig Beasley, en berømt maratonløber fra Canada, anbefaler at øge løbeudholdenhed på følgende måde.

Du skal køre med maksimal hastighed i 30 sekunder og derefter skifte til normal gang i fem sekunder. Efter at have gået - løb igen og så videre. Kun 8 cyklusser pr. Træning. Inden for en måned vil løbende udholdenhed øges kraftigt, kroppen bliver stærkere. Naturligvis kan du over tid øge antallet af cyklusser efter ønske. Det vigtigste er ikke at skynde tingene.

Metode tre - interval kører

Det er nødvendigt at køre med en given hastighed fra 400 til 800 meter. Gentag kørslen efter hvile i 1-2 minutter. Sådanne intervaller skal være 4-5 i den indledende fase. Efter en uge kan du tilføje endnu et interval osv. Efter et par måneder vil du helt sikkert være klar til at løbe dobbelt så meget som før i samme hastighed. Benene bliver stærkere, kroppen bliver meget stærkere.

Metode fire - ændring af kørerytme

Denne metode fungerer godt for mere trænede atleter. Det udføres bedst i et stadion, hvor cirklen omkring banen er 400 meter. I de første ti træningsprogrammer er det nok at køre fem til seks omgange.

Efter opvarmning skal du starte vikling af cirkler. Hver cirkel gentager den forrige. For det første er 50 meter den hurtigste kørsel. Derefter 50 meter let jogging for at komme sig. Efter 50 meter er tempoet lidt lavere end det maksimale og igen 50 meter af opsvinget.

Hvis det ikke er muligt at løbe rundt på stadionet, kan du erstatte det eksplosive løb med en shuttle, som også udvikler koordination godt.

Metode fem - tempo langdistanceløb

Patrick Noble anbefaler at fokusere på langdistanceløb, langdistanceløb en gang om ugen. For eksempel, hvis du i dit normale tempo er i stand til at køre ti kilometer på 50 minutter, så prøv at løbe syv kilometer på 30 minutter. Forøg dit tempo med et par minutter hver gang. Efter et par måneder vil du ikke genkende dig selv - sådan vil din løbeudhold øges.

Anbefalede: