Hvordan Man Mediterer Ordentligt

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Mediterer Ordentligt
Hvordan Man Mediterer Ordentligt

Video: Hvordan Man Mediterer Ordentligt

Video: Hvordan Man Mediterer Ordentligt
Video: Meditation #1 - Hvorfor meditere, hvordan gør man og en meditativ øvelse til dig 2024, April
Anonim

Meditation hjælper med at håndtere stress og finde svar på vigtige spørgsmål. Det bidrager til udviklingen af ånden og erhvervelse af harmoni mellem sjæl og krop. Meditation blev udbredt i øst og kom ind i den daglige praksis med yogier og buddhistiske munke. Ikke alle typer meditation kan udføres alene. Det tilrådes at starte med enkle meditationer for at stoppe tankestrømmen og koncentrationen om åndedrættet. Før du begynder meditation, skal du sætte dig ind i de grundlæggende regler.

Hvordan man mediterer ordentligt
Hvordan man mediterer ordentligt

Instruktioner

Trin 1

Det bedste tidspunkt at meditere er tidligt om morgenen eller sen aften. På dette tidspunkt er det lettere for en person at slappe af og flygte fra hverdagens problemer. Indiske yogier foretrækker at meditere fra fire til seks om morgenen på tom mave. Umiddelbart efter at have spist, kan du ikke gøre det. Afhængig af tætheden af den mad, du spiser, skal du vente 1 til 2 timer, før du begynder at meditere. Hvis du har taget beslutningen om at træne regelmæssigt, skal du planlægge dine meditationer på samme tid. Dette vil disciplinere krop og sind. Din praksis vil være mere succesrig.

Trin 2

Vælg et roligt, rummeligt og varmt sted til din øvelse, fri for træk og overdreven varme. Anbring en blød måtte under dine fødder. Meditationstøj skal være løstsiddende, helst naturlige stoffer.

Trin 3

Kom ind i en behagelig meditationsposition, der giver dig mulighed for at slappe af din krop, mens du holder dit sind i skak. Hold altid ryggen og hovedet lige, lad dig ikke sluge. En behagelig stilling til meditation ligger på ryggen i Shavasana-stillingen. Fødderne er skulderbredde fra hinanden, og armene ligger tæt på kroppen, håndfladerne op. I denne position kan du ufrivilligt falde i søvn, så gå videre til denne position, når du har lært at meditere i en siddende stilling. Siddestillinger: Vajrasana, Padmasana, Siddhasana, Sukhasana, Ardha Padmasana. Japanerne foretrækker at meditere, mens de sidder på deres hæle, indianerne - i "lotus" -positionen. Du kan bare krydse dine ben i tyrkisk stil og lægge dine hænder på dine knæ. Find en position, hvor du føler dig mest komfortabel, så du kan fokusere på din meditationspraksis og ikke blive distraheret af smerte.

Trin 4

Når du er fuldt forberedt på meditation, skal du berolige dit sind og trække vejret. Luk dine øjne. Indånd langsomt, fyld din mave, og udånder langsomt. Den optimale vejrtrækningstilstand: 4 sekunder - indånder, 2 sekunder - pause, 4 sekunder - udånder, 2 sekunder - pause. Træk vejret jævnt i to til tre minutter. Vær så opmærksom på de tanker, der opstår i dit hoved. Bestem, hvor de kommer fra, og hvor de går hen. Overhold tankerne udefra og prøv at bremse deres strømning. Ideelt set opnår du en tilstand af "tomhed" - et fuldstændigt fravær af tanker. Sid i en tilstand af fuldstændig hvile, med fokus på din vejrtrækning og dine krops fornemmelser i 5-10 minutter. Kom glat ud af meditation uden pludselige bevægelser. Når du har lært at kontrollere din vejrtrækning og tanker, kan du gå videre til at gøre andre, mere komplekse meditationer.

Anbefalede: