Sportsterminologi: Hvad Er Et Handicap?

Indholdsfortegnelse:

Sportsterminologi: Hvad Er Et Handicap?
Sportsterminologi: Hvad Er Et Handicap?

Video: Sportsterminologi: Hvad Er Et Handicap?

Video: Sports & handicap en Finistère 2022, December
Anonim

Handicap er et udtryk, der bruges i sport til at henvise til et handicap. Det er relevant for at udjævne oddsene mellem holdene. Konceptet bruges af bookmakere til at lave rentable væddemål på et hold.

Sportsterminologi: hvad er et handicap?
Sportsterminologi: hvad er et handicap?

Handicap er et udtryk, der findes i mange områder, men det høres oftere fra atleter og fans. Dette koncept refererer til levering af fordele til svagere hold. Dette gøres for at udligne deres muligheder med lederne.

Ofte bruges handicap af bookmakere, når favoritten er kendt på forhånd. I dette tilfælde er det fordelagtigt at placere væddemål direkte for spillerne, da der ved normale væddemål er tre mulige resultater, og når man spiller om et handicap, er der kun to.

Brug af handicap

Konceptet gælder for de typer sportsgrene, der udføres i flere faser, og sejren tildeles holdet med det maksimale antal point. Ved hjælp af denne tilgang er det muligt at bestemme vinderen på sidste trin uden at tælle point.

Du kan høre om denne type bonus inden for sport:

skiskydning;

 • skiløb;
 • Ridning;
 • skak;
 • fodbold;
 • volleyball og andre.

Eksempler på handicap i forskellige sportsgrene

Et eksempel er pentathlon handicap. På sidste trin starter deltagerne efter tur med et interval bestemt af forskellen i de tidligere resultater. Lederen starter, efterfulgt af andenpladsen. Hver 4-punktsforskel giver et sekunds fordel.

Golfhandicap er en numerisk indikator for en atlets færdigheder. Brugen af ​​et specielt bonussystem gør det muligt for spillere med forskellige grader af træning at konkurrere. Under sejlads gør denne tilgang det muligt at korrigere resultaterne af regattaen under hensyntagen til indikatorerne for selve yachten.

Når du spiller fodbold, kan det svageste hold få tildelt ekstra bolde. Deres antal kan variere afhængigt af holdet. Brug af handicap i forskellige sportsgrene gør væddemål mere interessante og populære.

I baseball kaldes denne form for handicap en "run-line". I modsætning til andre sportsgrene er indikatoren altid 1, 5. Dette betyder, at væddemålet på holdet vinder, hvis holdet er besejret med et sår eller vinder. I dette tilfælde har spillerne mulighed for at øge eller mindske løbeturen ved hjælp af et alternativt handicap. Stadionstørrelse og vejrforhold har indflydelse på sådanne satser.

Der er også en specificitet i basketball. Dette spil tilhører de typer med den højeste score. Antallet af point, der opnås i løbet af en kamp, ​​kan være mere end 200. På grund af dette er de af lav værdi, hvilket fører til manglen på indikatorer, der er forbundet med andre sportsgrene. Ved bestemmelse af handicap tages der hensyn til konsekvenserne af skade, kampplan og statistik.

Europæisk handicap

Til europæisk notation anvendes hele tal. Med denne tilgang kan der ikke være nogen refusion. På grund af dette er der kun to mulige resultater - vind eller tab. For eksempel, hvis du placerer et væddemål på et hold med et "-1" handicap, tælles gevinsten, hvis holdet vinder med to eller flere mål.

Med det europæiske synspunkt er der tre mulige resultater:

 1. 1 - varianten vinder, når det første hold vinder med målforskellen mere end det givne handicap.
 2. X - denne mulighed antager en sejr med en målforskel svarende til de indstillede værdier.
 3. 2- vindende visning i tilfælde af sejr af andet hold i kampen, hvis dette hold er lige eller taber med målforskellen mindre end det givne handicap.

Asiatisk handicap

Asiatisk er opdelt i enkel og dobbelt.I det første tilfælde taler vi om et væddemål, hvor der er et handicap svarende til 0, 5, 1, 5, 2, 5 osv. Det særegne er, at fordelen ved favoritten ikke kun udtrykkes af et helt tal, men også med en værdi svarende til halvdelen af ​​målet eller et point.

Dobbelt asiatisk handicap er 1, 25, 0, 25 osv. Lignende muligheder er opdelt i to væddemål. I dette tilfælde er mængden af ​​sidstnævnte opdelt i halvdelen. Den enkleste er DNB-handicap, som giver tilbagelevering af væddemålet, hvis kampen ender uafgjort.

Selvom det asiatiske handicap er vanskeligere, har det flere fordele. Disse inkluderer:

 • højere grænser, så du kan spille for store beløb;
 • stor sandsynlighed for at vinde, nogle gange når den 50%;
 • muligheden for at vende tilbage i tilfælde af nederlag omkring halvdelen af ​​de investerede penge.

Spillere, der har formået at forstå detaljerne i det asiatiske handicap, opnår meget høje resultater på væddemål.

En separat type er væddemål med nul handicap eller handicapværdi lig med nul. I dette tilfælde antages det, at optionen med en simpel lodtrækning er udelukket. Hvis holdene deler point, returnerer bookmakeren væddemålene. Der er nogle varianter, der duplikerer andre typer væddemål.

Handicap i adaptiv sport

Udtrykket bruges også til spil med handicappede atleter. Der er to typer klassifikationer: medicinsk og sportsfunktionel. Den første giver dig mulighed for at distribuere atleter efter deres tilhørsforhold til bestemte nosologiske grupper og tilgængeligheden af ​​de resterende muligheder. I dette tilfælde bestemmes grundlaget for deltagelse i konkurrencen i henhold til medicinske kriterier uden hensyntagen til sportstypen.

Sportsfunktionel gør det muligt at distribuere deltagerne i konkurrencer i klasser under hensyntagen til detaljerne i adaptiv sport med fokus på resultaterne af medicinsk klassificering. For eksempel kan to atleter med samme medicinske tilstand have forskellige sportsfunktionelle klasser.

Der er endnu en klassifikation - handicap. Det bruges til at bestemme den procentvise fordel for atleter i en funktionel klasse i forhold til konkurrenter i en anden klasse. Denne tilgang bruges til at øge konkurrenceevnen ved konkurrencer ved at reducere de klasser, hvor medaljer tildeles. Det menes, at handicapklassificering over tid kan erstatte sportsfunktionel:

 • i langrend;
 • cykling;
 • atletik;
 • svømning.

Afslutningsvis bemærker vi, at bookmakere tilbyder en bred vifte af handicap. Du kan satse på at vinde spil, sæt, antallet af fejl og anden statistik. For at lære at spille med succes er kendskab til de typer handicap ikke nok. Den bedste mulighed er at se eller tage flere kurser, der beskriver handicap.

Populær af emne.