Vinter-OL 1936 I Garmisch-Partenkirchen

Vinter-OL 1936 I Garmisch-Partenkirchen
Vinter-OL 1936 I Garmisch-Partenkirchen
Video: Vinter-OL 1936 I Garmisch-Partenkirchen
Video: Youth of the World (1936) 2023, Februar
Anonim

I maj 1931 i Barcelona blev det på IOC-sessionen besluttet, at sommer-OL 1936 ville blive afholdt i Berlin og vinter-OL - i to andre tyske byer - Garmisch og Partenkirchen. Disse byer vandt kampen mod de tyske byer Schreiberhau og Braunlag samt St. Moritz (Schweiz). I alt 646 atleter deltog i legene, herunder 80 kvinder, fra 28 lande. 17 sæt priser blev spillet. For første gang deltog australske, græske, spanske, bulgarske atleter og atleter fra Liechtenstein i de olympiske lege.

Vinter-OL 1936 i Garmisch-Partenkirchen
Vinter-OL 1936 i Garmisch-Partenkirchen

En stormfuld bølge af protest brød ud fra lande og atleter, der ikke ønskede at komme til et land med et fascistisk regime, men IOC reagerede ikke på dette. Ikke desto mindre gjorde de olympiske lege store bestræbelser for at sikre, at flere lande og atleter deltog i OL. Så som svar på erklæringen fra den amerikanske olympiske komité om, at de ikke havde nok midler til at sende landsholdet til Tyskland, kom en anonym donation ($ 50.000).

Den tyske ledelse forsøgte at propagere sit regime, dets had mod jøder. Vi skal dog hylde IOC og især dens præsident, Henri de Bayeux-Latour. I en samtale med rikskansler Adolf Hitler sagde han, at plaketter og skjolde med indskrifter som "jøder er uønskede her" eller "hunde og jøder må ikke komme ind" bør fjernes fra byens gader og toiletdøre, fordi de modsiger de olympiske traditioner. Derefter stillede Hitler spørgsmålet: "Hr. Præsident, når du bliver inviteret til at besøge, lærer du ikke ejerne, hvordan de skal passe huset, gør du vel?" Latour fandt imidlertid et svar:”Undskyld, kansler, men når flag med fem ringe vises på stadionet, er det ikke længere Tyskland. Dette er Olympia, og vi er mestrene i det. " Derefter blev skiltene fjernet. Det er værd at bemærke, at der var en jødisk atlet i det tyske landshold - Rudi Bal.

Under Anden Verdenskrig behandlede det fascistiske regime de atleter, der optrådte i Garmisch-Partenkirchen grusomt. Et af de tristeste eksempler er fængslingen i en koncentrationslejr af den norske Birger Ruud, en to gange olympisk mester i skihop.

For første gang blev konkurrencer i alpint inkluderet i det olympiske program. Både mænd og kvinder deltog. Mesterne var tyskerne - Christel Krantz og Franz Pfnur.

IOC forbød skiinstruktører at deltage i konkurrencer, og de var forresten professionelle. Østrigske og schweiziske skiløbere boykotterede legene. Kun et par østrigere gik til starten, og selv da under Tysklands flag.

For første gang ved De Olympiske Lege blev der også afholdt skirelæet til mænd 4x10 km. Finner blev mestre i det. Den norske skater Ivar Ballangrud blev OL-helten og vandt guld i afstanden 500, 5000 og 10000 m og guld i afstanden 1500 m. Her vandt den fænomenale kunstløber fra Norge Sonya Heni sin tredje (og forresten, den sidste) guldmedalje i De Olympiske Lege.

I hockey tabte canadierne uventet i finalen til Storbritannien, som dog bestod af indfødte i Canada.

Demonstrationssport var det militære patruljeløb og isbestanden. Den største forskel mellem "isafløb" og krølning er, at stenens bevægelseshastighed ved hjælp af børster ikke ændres.

Resultat: en sikker sejr for nordmændene i holdbegivenheden (7 guld, 5 sølv og 3 bronzemedaljer). Den anden - tyskerne på grund af skiløbernes succes (3-3-0), den tredje - svenskerne (2-2-3).

Populær af emne.