Hvordan Var OL I 1936 I Berlin

Hvordan Var OL I 1936 I Berlin
Hvordan Var OL I 1936 I Berlin

Video: Hvordan Var OL I 1936 I Berlin

Video: Olympic Sports In Berlin Aka 11th Olympiad (1936) 2022, December
Anonim

OL i 1936 viste sig at være den mest kontroversielle af alle legene i hele deres holdings historie. Tyskland fik ikke lov til at deltage i disse konkurrencer i 1920 og 1924, hvilket slet ikke generede Hitler, da han mente, at det ikke var passende for sande ariere at konkurrere med "negerjøder". I denne henseende synes IOC's beslutning i 1931 at være meget mærkelig - at tillade, at de olympiske lege afholdes i Tyskland.

Hvordan var OL i Berlin i 1936
Hvordan var OL i Berlin i 1936

Hitlers statspolitik over for jøderne satte næsten en stopper for legene i Tyskland, men Fuhrer besluttede, at en demonstration af ariernes magt og styrke ville være en god propaganda for hans ideer. Adolf troede ubetinget på sine atleteres overlegenhed og tildelte 20 millioner rigsmærker til OL.

Verdenssamfundet er alvorlig i tvivl om tilrådeligheden af ​​konkurrencer på dette niveau i Tyskland. De hævdede, at selve ideen om den olympiske bevægelse nægter enhver begrænsning af atleternes deltagelse af religiøse eller racemæssige grunde. Men mange atleter og politikere støttede ikke boykotten.

I 1934 besøgte IOC-embedsmænd Berlin, som imidlertid blev grundigt "renset ud" før dette besøg, hvilket fjernede alle tegn på antisemitisme. Kommissionen talte også med jødiske atleter, der overbeviste undersøgerne om deres frihed. Selvom IOC afsagde en positiv dom, gik mange atleter ikke til disse spil.

Talrige gæster, der besøgte Berlin under OL, bemærkede ikke manifestationerne af tysk antisemitisme, så omhyggeligt skjulte Hitler alle plakater, foldere, brochurer med anti-jødisk indhold. Det ariske hold inkluderede endda en atlet af jødisk oprindelse - hegnmester Helena Mayer.

Berlinere var gæstfri over for udenlandske olympiske atleter. Byen var dekoreret med nazistiske symboler, og mange soldater var skjult for nysgerrige øjne. Repræsentanter for verdenspressen skrev strålende anmeldelser om organiseringen af ​​legene i Berlin. Selv de mest mistænkelige og opmærksomme kunne ikke skelne hele sandheden, og på det tidspunkt var koncentrationslejren Oranienburg fyldt i en af ​​forstæderne til den tyske hovedstad.

Åbningsceremonien til OL var pompøs og i en hidtil uset skala. Fuhreren prøvede og kastede støv i øjnene på mange gæster i hovedstaden. Han frigav personligt 20 tusind snehvide duer på stadion. En kæmpe zeppellin med det olympiske flag cirklede på himlen, kanoner fyrede øredøvende. Atleter fra 49 lande paradede foran de bedøvede og glade tilskuere.

Det største hold var i Tyskland - 348 atleter, 312 mennesker udstillede USA. Sovjetunionen deltog ikke i disse spil.

Resultaterne af XI-olympiaden glædede Hitler. De tyske atleter modtog 33 guld og efterlod resten af ​​atleterne langt bagud. Fuhreren modtog bekræftelse på ariernes "overlegenhed". Men den jødiske hegn fik også succes og tog andenpladsen, andre atleter af semitisk oprindelse vandt medaljer og presterede godt. Dette stred mod Hitlers ideer og var en håndgribelig flue i salven, der ødelagde hans glæde.

Den nazistiske dogme blev rystet af den utvivlsomme succes for en sort atlet fra USA - en specialist i at løbe og springe Jesse Owens. Det amerikanske hold vandt 56 medaljer, hvoraf 14 blev vundet af afroamerikanere. Jess tog tre guldmedaljer fra OL i Berlin og blev dens virkelige helt.

Hitler nægtede at lykønske Owens og enhver anden mørkhudet atlet. Succesen for denne atlet blev trukket ned i den tyske presse, kun arerne blev hyldet der. Der kan ikke benægtes de tyske olympiers succes - de var fantastiske!

Populær af emne.