Sommer-OL 1916 I Berlin

Sommer-OL 1916 I Berlin
Sommer-OL 1916 I Berlin

Video: Sommer-OL 1916 I Berlin

Video: Sommer-OL 1916 I Berlin
Video: Berlin Sommer 1945 (unkommentiert & in Farbe) Zeitgeschichte live 2024, April
Anonim

Ifølge legender ophørte alle krige i det antikke Grækenland under de olympiske lege, og modstandere konkurrerede kun på sportsgrene. Den olympiske bevægelse blev genoplivet i de sidste år af det nittende århundrede, men den kunne ikke ændre de nye prioriteter i den moderne civilisation. Krige er nu vigtigere end OL, og tallet VI i annalerne til sommerlekene tjener som en konstant påmindelse om dette - dette er det ordinære antal OL, som ikke eksisterede.

Sommer-OL 1916 i Berlin
Sommer-OL 1916 i Berlin

Berlin fik retten til at være vært for sommerens sportsforum i 1916 på den 14. session i Den Internationale Olympiske Komité, der fandt sted i 1912 i den svenske hovedstad Stockholm. Foruden ham hævdede græske Alexandria, amerikanske Cleveland, østrig-ungarske Budapest og yderligere to europæiske hovedstæder - hollandske Amsterdam og belgiske Bruxelles - VI-sommer-OL.

Samme år begyndte Berlin forberedelserne til de fremtidige OL, og den næste sommer fandt den store åbning af sommerstadens hovedstadion sted - den 18.000. Deutsches Stadion -. Imidlertid skød den bosniske terrorist Gavrila Princip et år senere i Sarajevo og dræbte den østrigske ærkehertug Franz Ferdinand og indledte således processen, der førte til sammenbruddet af ikke kun OL i Berlin, men også de fire imperier. I løbet af 1914 og 1915 blev 33 lande fra forskellige kontinenter trukket ind i krigen som allierede eller modstandere af Tyskland.

Men i 1914 forventede ingen, at fjendtlighederne i det civiliserede Europa i det 20. århundrede ville vare i årevis. Selv efter krigserklæringen mod de tre stater fortsatte det tyske imperium forberedelserne til OL, hvis startdato stadig var to år væk. Men konflikten blev mere og mere hård, og i marts 1915 sendte den tyske kejserlige olympiske komité et memorandum til IOC, hvori det annoncerede fortsættelsen af forberedelserne til VI-sommer-OL. Det samme dokument anførte, at Tyskland kun ville tillade atleter fra allierede og neutrale lande at deltage i konkurrencen. Svaret kom meget hurtigt og blev meddelt af lederen af den franske olympiske komité, der sagde, at IOC først ville afholde de olympiske lege indtil 1920.

På dette blev historien om sommer-OL 1916 afsluttet, men IOC efterlod VI-nummeret til de mislykkede spil i Berlin, og det syvende serienummer blev tildelt det næste OL i Antwerpen.

Anbefalede: