Hvordan Var OL I Berlin I 1916

Hvordan Var OL I Berlin I 1916
Hvordan Var OL I Berlin I 1916

Video: Hvordan Var OL I Berlin I 1916

Video: MARIE (1929) from The Awakening Irving Berlin 2012_05_25_14_12_48.wmv 2022, December
Anonim

I 1916 skulle de næste olympiske lege afholdes i Berlin, Tysklands hovedstad. Den tyske regering tildelte 300 tusind mark til deres forberedelse og implementering - et kolossalt beløb på det tidspunkt. I 1913 blev opførelsen af ​​det olympiske stadion afsluttet i byen, skitser af medaljer blev forberedt til tildeling af vinderne af spillene. Olympiske komiteer i mange lande, herunder Rusland, forberedte aktivt deres atleter til at deltage i denne vidunderlige begivenhed. Men politik greb ind.

Hvordan var OL i 1916 i Berlin
Hvordan var OL i 1916 i Berlin

Den 28. juni 1914 i byen Sarajevo dræbte den serbiske terrorist G. Princip arvingen til den østrig-ungarske trone, ærkehertug Franz Ferdinand. Den 28. juli modtog Østrig-Ungarn, Tysklands allierede, ikke et positivt svar på dets ultimatum, erklærede krig mod Serbien, som blev støttet af Rusland. Og så var der en kædereaktion. I løbet af få dage blev næsten alle europæiske lande trukket ind i massakren under første verdenskrig. Tyskland, på hvis territorium de olympiske lege skulle afholdes, kæmpede mod Storbritannien, Frankrig og Rusland.

Naturligvis opstod der et naturligt spørgsmål: hvad skal man gøre med OL? Den Internationale Olympiske Komité (IOC) er i en utrolig vanskelig position. De fleste af medlemmerne af IOC var trods alt borgere i lande, der var i krig med Tyskland! Og mærkeligt nok fortsatte hun forberedelserne til OL og havde tydeligvis ikke til hensigt at indrømme æren af ​​at holde det til noget andet land. Desuden krævede tyskerne, at IOCs hovedkvarter var i Berlin under OL. Naturligvis ville ingen være enige i dette.

Nogle IOC-medlemmer har foreslået at flytte de olympiske lege til en anden by i et neutralt land, for eksempel til New York. Men til sidst blev det besluttet: under en sådan frygtelig krig kunne OL ikke afholdes. Sportsfestivalen fandt således ikke sted. Ikke desto mindre besluttede IOC for at understrege betydningen af ​​de olympiske lege, deres enorme rolle med hensyn til at bekræfte idealerne om fred og fair konkurrence: at opretholde antallet af OL i Berlin i historien.”Selvom legene ikke fandt sted, gemmes deres antal stadig,” sagde Pierre de Coubertin. Og siden da skriver de i enhver referencebog, hvilken som helst artikel, der er afsat til OL: "Legene ved VI-olympiaden i Berlin fandt ikke sted."

Den næste, VII. Olympiske lege, fandt sted efter krigens afslutning i Antwerpen.

Populær af emne.