Hvordan Var OL I Berlin I 1916

Hvordan Var OL I Berlin I 1916
Hvordan Var OL I Berlin I 1916

Video: Hvordan Var OL I Berlin I 1916

Video: Hvordan Var OL I Berlin I 1916
Video: MARIE (1929) from The Awakening Irving Berlin 2012_05_25_14_12_48.wmv 2024, Kan
Anonim

I 1916 skulle de næste olympiske lege afholdes i Berlin, Tysklands hovedstad. Den tyske regering tildelte 300 tusind mark til deres forberedelse og implementering - et kolossalt beløb på det tidspunkt. I 1913 blev opførelsen af det olympiske stadion afsluttet i byen, skitser af medaljer blev forberedt til tildeling af vinderne af spillene. Olympiske komiteer i mange lande, herunder Rusland, forberedte aktivt deres atleter til at deltage i denne vidunderlige begivenhed. Men politik greb ind.

Hvordan var OL i 1916 i Berlin
Hvordan var OL i 1916 i Berlin

Den 28. juni 1914 i byen Sarajevo dræbte den serbiske terrorist G. Princip arvingen til den østrig-ungarske trone, ærkehertug Franz Ferdinand. Den 28. juli modtog Østrig-Ungarn, Tysklands allierede, ikke et positivt svar på dets ultimatum, erklærede krig mod Serbien, som blev støttet af Rusland. Og så var der en kædereaktion. I løbet af få dage blev næsten alle europæiske lande trukket ind i massakren under første verdenskrig. Tyskland, på hvis territorium de olympiske lege skulle afholdes, kæmpede mod Storbritannien, Frankrig og Rusland.

Naturligvis opstod der et naturligt spørgsmål: hvad skal man gøre med OL? Den Internationale Olympiske Komité (IOC) er i en utrolig vanskelig position. De fleste af medlemmerne af IOC var trods alt borgere i lande, der var i krig med Tyskland! Og mærkeligt nok fortsatte hun forberedelserne til OL og havde tydeligvis ikke til hensigt at indrømme æren af at holde det til noget andet land. Desuden krævede tyskerne, at IOCs hovedkvarter var i Berlin under OL. Naturligvis ville ingen være enige i dette.

Nogle IOC-medlemmer har foreslået at flytte de olympiske lege til en anden by i et neutralt land, for eksempel til New York. Men til sidst blev det besluttet: under en sådan frygtelig krig kunne OL ikke afholdes. Sportsfestivalen fandt således ikke sted. Ikke desto mindre besluttede IOC for at understrege betydningen af de olympiske lege, deres enorme rolle med hensyn til at bekræfte idealerne om fred og fair konkurrence: at opretholde antallet af OL i Berlin i historien.”Selvom legene ikke fandt sted, gemmes deres antal stadig,” sagde Pierre de Coubertin. Og siden da skriver de i enhver referencebog, hvilken som helst artikel, der er afsat til OL: "Legene ved VI-olympiaden i Berlin fandt ikke sted."

Den næste, VII. Olympiske lege, fandt sted efter krigens afslutning i Antwerpen.

Anbefalede: