Funktioner Af Kendo Som En Form For Kampsport

Indholdsfortegnelse:

Funktioner Af Kendo Som En Form For Kampsport
Funktioner Af Kendo Som En Form For Kampsport

Video: Funktioner Af Kendo Som En Form For Kampsport

Video: Funktioner Af Kendo Som En Form For Kampsport
Video: Кендо Сетка в MVC 2024, April
Anonim

Kampsport er opdelt i typer, skoler og stilarter - og hver af dem har sine egne forskelle og karakteristika fra hinanden. Hvad er disse funktioner så i en stil som Kendo?

Funktioner af kendo som en form for kampsport
Funktioner af kendo som en form for kampsport

Oprindelsen til Kendo

Historien om kendo er lige så gammel som det japanske folk selv. I middelalderen var sværdkamp kun privilegiet for kun samurai, drenge blev lært at bære et sværd fra en tidlig alder. Men oprindelsen til denne kunst stammer fra Kina, det var den kinesiske færdighed i at kæmpe, der bragte teknikken til at kæmpe med kolde våben til japansk jord. Japanerne har til gengæld berømt for deres passion for at bringe alt til perfektion, perfektioneret kinesisk teknologi uden anerkendelse. De skabte deres egen unikke stil.

Over tid blev de kinesiske rødder helt opgivet, og kampsystemet blev forbedret betydeligt og blev virkelig japansk.

Kendo-hemmeligheder blev overført fra far til søn eller studerende fra lærer, og strålende mestre blev herliggjort i hele Japan. Så for eksempel udtaler japanerne den dag i dag navnet Miyamoto Musashi med den dybeste respekt - han var den mest fremragende mester i middelalderen. Bogen "The Book of Five Rings", skrevet af ham, er stadig en lærebog om psykologisk forberedelse til kendo.

Combat stil funktioner

Kendo er, som du allerede har bemærket, det er en hegnkunst, der involverer beherskelse af våben. Selvfølgelig betyder våben ikke-skydevåben, men sværd, der kaldes "Sinai". De er selve essensen af denne enkeltkamp - dette er fraværet af retten til at begå en fejl og evnen til dygtigt at kontrollere din krop. Kendo fremmer evnen til at træffe ikke-standardiserede og pludselige beslutninger for fjenden.

Den nuværende version af Kendo tillader kun to slags slag - hugning og skæring. Førstnævnte påføres på hoved, håndled og torso, mens sidstnævnte kun kan påføres halsen. I konkurrencer tildeles point for kampens nøjagtighed og for overholdelse af kampens regler og betingelser.

Mange andre kampsport involverer udførelse af nogle ritualer som "Kata", hvor både lærer og elev deltager. Kendo er ingen undtagelse fra reglen.

En jagerudstyr består af flere elementer - en hovedmaske, beskyttelse af arme og krop og et bælte. Under træning og konkurrence bruger atleter ikke sko. Sværdet, der bruges til kamp - Sinai - er lavet af flere polerede bambusstængler med en stålplade indeni. En atlets færdighedsindikator er hans nuværende dan, som skal bevises i kamp, men ikke oftere end en gang om sæsonen.

I øjeblikket er der femogfyrre lande i samfundet for Den Internationale Kendo Federation, og konkurrencen afholdes hvert tredje år.

Anbefalede: