Hvad Er Kampsport

Hvad Er Kampsport
Hvad Er Kampsport

Video: Hvad Er Kampsport

Video: Hvad Er Kampsport
Video: What is “Martial Arts”? 2024, April
Anonim

De traditionelle elementer i de fleste gamle orientalske kulturer var en række kampsport. At eje dem var meget vigtigt i middelalderen. Over tid forsvandt dette behov næsten, og kampsporten fandt deres legemliggørelse i form af moderne kampsport, som er blevet meget populær. I dag er millioner af mennesker verden over engageret i kampsport.

Hvad er kampsport
Hvad er kampsport

Orientalsk kampsport er, som enhver anden, en særlig type sport. Deres mål er, at en af deltagerne besejrer en eller flere modstandere ved fysisk modstand inden for rammerne af visse regler ved kun at bruge fysisk styrke eller yderligere udstyr.

Kampsport er udelukkende klassificeret som orientalsk på baggrund af deres oprindelse i et bestemt område - i landene i den asiatiske region: Japan, Korea, Kina. Imidlertid kan de grundlæggende principper, der ligger til grund for den specifikke kampsport i en given gruppe, være radikalt forskellige. Nogle typer konkurrencer involverer brug af våben, andre tillader kun elementer i brydning, andre kan kombinere brydning og kontaktkamp osv.

Der er rent sport, kampsport og blandet kampsport. Den første type inkluderer konkurrencesystemer, hvor der er strenge regler, der i høj grad begrænser arsenalen af teknikker, der fastlægger betingelserne for sejr og nederlag. Levende eksempler er: Japansk Sumobrydning, Japansk hegnkunst af Kendo. Kun to modstandere deltager i sådan kampsport, ofte valgt i henhold til princippet om omtrent lige muligheder.

Kampsport involverer udvikling af evner, der giver dig mulighed for at overleve i kritiske situationer. Normalt inkluderer træningsprogrammer sæt teknikker til effektivt at imødegå flere modstandere. Der lægges stor vægt på mulighederne for at bruge tilgængelige ting som våben. Sådan kampsport inkluderer nogle typer kinesisk Wushu (Kung Fu) såvel som den japanske kampsport Jiu-Jitsu, som involverer brugen af elementer af brydning, strejker og kolde våben.

Blandt kampsport er sport i naturen, men arsenal af mange af dem inkluderer teknikker designet til selvforsvar (inklusive mod flere modstandere). Eksempler inkluderer: Judo, Aikido, Karate, Taekwondo.

Anbefalede: