7 Yogaøvelser Til Sund, Sund Søvn

Indholdsfortegnelse:

7 Yogaøvelser Til Sund, Sund Søvn
7 Yogaøvelser Til Sund, Sund Søvn

Video: 7 Yogaøvelser Til Sund, Sund Søvn

Video: 7 Yogaøvelser Til Sund, Sund Søvn
Video: Blizzard звучит для сна, отдыха и отдыха | Звуки снежной бури и сильный ветер 2024, April
Anonim

Den daglige stress og jag i en moderne person, før eller senere, kan føre til søvnforstyrrelser. Hvis du har svært ved at falde i søvn, kan du prøve aftenyoga-sessioner, herunder et antal specielle asanas.

7 yogaøvelser til sund, sund søvn
7 yogaøvelser til sund, sund søvn

Hvorfor søvn forstyrres

Først og fremmest skal det bemærkes, at du skal nøje overveje dit helbred og forsøge at finde årsagen til søvnløshed. Hvis du sammen med det observerer andre forstyrrende symptomer, skal du konsultere en læge, fordi det er muligt, at søvnforstyrrelser er relateret til sygdom.

En anden almindelig årsag er især overflod af fedt og tung mad før sengetid. Prøv at medtage flere lette fødevarer i din aftendiæt: friske grøntsager, kogt eller stuet hvidt fjerkrækød, kefir. Derudover skal du ikke spise middag lige før sengetid, give din krop lidt hvile og fordøje mad.

Hvis problemerne er nøjagtigt forbundet med livets rytme - med, så vil yogatimer om aftenen og meditation være med til at skabe en sund søvn.

Selv en nybegynder kan håndtere komplekset af asanas om aftenen, det vigtigste er ikke at tillade ubehag under deres implementering, at lytte til dig selv og din krop. Hvis første gang er vanskelig, skal du reducere antallet af gentagelser. Brug ikke meget arbejde, udfør opgaverne glat og langsomt, fordi en dyb søvn følger en yogasession, udført med glæde og uden stress.

Hvilke asanas skal inkluderes i aftenklassen

Det tilrådes, at studierummet ryddes op, så intet distraherer opmærksomheden. Ventilér området på forhånd, da frisk luft er en vigtig del af en vellykket yogasession. Forbered din seng på forhånd, så du kan gå i seng med det samme efter klassen og en aftenbruser.

  1. Først skal du slappe af i dit sind og din krop. Og den bedste asana til dette er Padmasana eller lotuspositionen. For en begynder kan lotuspositionen være for vanskelig, så du kan erstatte den med en halv lotus eller bare en hvilken som helst behagelig siddestilling med en lige ryg. Overhold dine følelser, find en position, hvor du ikke føler ubehag. I den behagelige stilling, du har fundet, træk vejret dybt og jævnt i et par minutter. Prøv ikke at blive distraheret af fremmede tanker. Du kan medtage speciel musik eller lyde til meditation.
  2. Dette efterfølges af Ardha Matsyendrasana I, eller vridning. Ret begge ben med ryggen lige. Bliv lidt vant til fornemmelserne, og bøj derefter dit venstre ben, så lægmusklen "klæber" til låret, knæet på gulvet. Foden forlænges og presses med ryggen mod gulvet. Bøj dit højre knæ, og læg det bag dit venstre ben, og tryk mod ydersiden af din venstre ankel. Placer din venstre hånd på dit knæ, din højre bag ryggen og drej forsigtigt til højre. Hold denne position i 4-5 vejrtrækninger. Gentag til venstre.
  3. Den næste kan gøres Pashchimottanasana - fremadbøjninger. Vi sidder lige, benene strækkes fremad, sokker er i god form og strækker sig mod os selv. Når vi strækker os ud fra hofteleddet og strækker rygsøjlen, går vi glat ned og klemmer fødderne sammen med vores hænder. Det vigtigste ved denne øvelse er ikke at bøje ryggen! Det er okay, hvis du ikke kan bøje lavt, det vigtigste er at følge den rigtige teknik. Du skal stræbe efter at presse din mave mod dine ben, ikke dit bryst. Oprethold tiltpositionen i 4-5 vejrtrækninger.
  4. Dette efterfølges af Apanasana - knæ mod brystet, mens du ligger ned. Lig på ryggen med dine ben udstrakte. Ved indånding skal du bøje det ene ben og trykke det mod brystet, holde i et par sekunder og med udånding vende dit ben tilbage på gulvet. Gentag på den anden side. Tag dig tid, hold et langsomt tempo og se din vejrtrækning. Lav 3-4 reps for hvert ben. Tryk derefter begge ben mod brystet, og hold denne position i 4-5 vejrtrækninger.
  5. Supta Baddha Konasana eller sommerfuglestillingen vil være en fremragende fortsættelse af den tidligere asana. Fra en liggende stilling forbinder vi fødderne sammen, presser dem tæt sammen og trækker dem så tæt på perineum som muligt og sænker knæene så lavt som muligt til gulvet, men uden spænding og ubehag. Vi dvæler i denne asana i 4-5 vejrtrækninger. Vi forlader det forsigtigt - tag langsomt med knæene, ret vores ben.
  6. Vi bevæger os glat ind i barnets positur - Balasanu. Sid langsomt på knæene, før dine fødder til dine lår. Læn dig frem med panden på gulvet. Hænderne kan strækkes fremad eller trækkes tilbage og placeres på siderne af kroppen med håndfladerne opad. Vi trækker vejret jævnt og roligt i denne stilling i 5-6 vejrtrækninger.
  7. Shavasana er den sidste udgør for de fleste asana-komplekser; det er en afslappende øvelse. Læg på ryggen. Fødder skulderbredde fra hinanden, armene let udstrakte i forskellige retninger. Prøv at finde den mest behagelige position, du skal ikke føle nogen ubehagelige fornemmelser. Luk dine øjne. Slap af alle kroppens muskler, ansigt. Træk vejret roligt og jævnt i dit sædvanlige tempo. Brug 5-10 minutter i savasana. Du er nødt til at komme meget glat ud af det: vrid fingrene på dine hænder og derefter på dine fødder. Stræk armene op. Rul derefter glat over på din højre side, bøj dine ben og arme. Uden at åbne dine øjne skal du langsomt sætte dig ned i enhver behagelig stilling. Sid i et par minutter og åbn dine øjne glat.

Denne liste over asanas er en anbefaling, som du kan overholde, eller du kan tilpasse dig din krop. Lyt omhyggeligt til det, og komponer dit individuelle sæt asanas om aftenen.

Anbefalede: