Opførelse Af Zenit-Arena Stadion: Kronologi

Indholdsfortegnelse:

Opførelse Af Zenit-Arena Stadion: Kronologi
Opførelse Af Zenit-Arena Stadion: Kronologi

Video: Opførelse Af Zenit-Arena Stadion: Kronologi

Video: Opførelse Af Zenit-Arena Stadion: Kronologi
Video: Стадион Зенит-Арена | Технологии | Телеканал «Страна» 2024, April
Anonim

Det tog ni år og næsten 44 milliarder rubler at bygge Zenit Arena. Nu hedder dette fodboldstadion Gazprom Arena og er det dyreste i Rusland.

Stadionkonstruktion
Stadionkonstruktion

Gazprom Arena er det dyreste russiske fodboldstadion i Skt. Petersborg. Denne fodboldarena har også andre navne:

  • SPB "Zenit-Arena";
  • Skt. Petersborg "Zenith" eller stadionet "Zenith";
  • stadion "Krestovsky";
  • "Sankt Petersborg".

Den generelle designer af Gazprom Arena stadion var en arkitekt fra Japan - Kisho Kurokawa. Området på Zenit-Arena stadion under hensyntagen til alle lokaler er næsten 290 tusind kvadratmeter, og udrulningsfodboldbanen er omkring 10 tusind kvadratmeter. I henhold til det originale design skulle området "St. Petersborg" imidlertid være mindre.

Billede
Billede

Zenit-Arena stadion er et vartegn for Skt. Petersborg, som utvivlsomt er en af de smukkeste bygninger på øen Krestovsky. Den har en glidende kuppel med en diameter på ca. 290 meter. Skt. Petersborgs fodboldarena hviler på master. Der er i alt 8 sådanne master. Aftenudsigten til stadion tiltrækker med sit usædvanlige design - langt væk ligner arenaen en flyvende underkop, hvorfra flerfarvet lys stammer.

Hvordan navnet blev valgt til Zenit Arena stadion

Fra det øjeblik, den første sten blev lagt under byggeriet til 2018, har Gazprom Arena stadion haft mange forskellige navne. Nøglepunkterne i at vælge et navn til arenaen er som følger:

  1. FSZCHKO eller "Fodboldstadion i den vestlige del af Krestovsky Island" - dette var stadionets navn på det tidspunkt, hvor opførelsen af "Gazprom Arena" var i gang. Oprindeligt blev det besluttet, at en officiel titel kun ville blive givet, efter at anlægget var fuldstændig færdig.
  2. På grund af det faktum, at St. Petersborg fodboldklub Zenit og firmaet Gazprom udtrykte ønske om at deltage i opførelsen af det fremtidige Krestovsky stadion, blev arenaen planlagt til at blive navngivet en af følgende muligheder: Gazprom Arena, Zenit eller Zenit- Arena …
  3. Ved udgangen af vinteren 2010 blev det kendt, at Skt. Petersborgs regering kun træffer en endelig beslutning om navnet på det fremtidige stadion, efter at arenaen er taget i brug.
  4. "Sankt Petersborg" - dette er navnet FIFA foreslået til St. Petersborg stadion under opførelse i efteråret 2015. I slutningen af april samme år valgte St. Petersborgs Toponymiske Kommission imidlertid et andet navn til fodboldarenaen - "Krestovsky". Et år senere blev det bekræftet, at den dyreste fodboldarena i Rusland vil blive opkaldt efter øen, hvor den ligger - stadionet fik navnet "Krestovsky".
  5. Efter godkendelsen af det officielle navn på Gazprom Arena blev stadionet under nogle begivenheder, der fandt sted i denne arena, kaldt anderledes. For eksempel er det kendt, at på tidspunktet for Confederations Cup (i 2017) og verdensmesterskabet (i 2018) blev det nye stadion på øen Krestovsky kaldet St. Petersburg.
  6. I begyndelsen af december 2018 ændrede det dyreste russiske stadion sit gamle officielle navn Krestovsky til et nyt - Gazprom Arena.

Omkostningerne ved Zenit-Arena stadion

Skt. Petersborg stadion på øen Krestovsky er en af de længste bygning og dyreste russiske fodboldarenaer.

Først blev det besluttet, at midlerne til opførelsen skulle tildeles af Gazprom-firmaet, men derefter blev det rapporteret, at pengene til opførelsen af Zenit-Arena ville blive taget over bybudgettet. Det var også kendt, at byggeomkostningerne steg fra de oprindelige 6, 7 milliarder rubler til 14 milliarder.

Billede
Billede

I perioden fra slutningen af sommeren 2008 til december 2016 er der allerede brugt 42 milliarder rubler på opførelsen af en ny fodboldarena i Skt. Petersborg. Omkostningerne ved anlægget under opførelse var påvirket af introduktionen af ændringer til projektet for at overholde FIFA-kravene.

I begyndelsen af 2017 steg omkostningerne til at bygge stadionet til næsten 44 milliarder rubler. Men ifølge nogle rapporter er det kendt, at Gazprom Arena stadion koster mere end 44 milliarder rubler. Medierne navngav beløb som 48 milliarder og 50 milliarder rubler.

Hvor mange år har Zenit-Arena stadion været under opførelse?

Stadionleveringsdatoer er blevet udsat mange gange. Opførelsen af arenaen begyndte i 2007 og skulle være afsluttet i 2009, men dette skete ikke. Stadionet blev først taget i brug i slutningen af 2016, det vil sige 9 år efter byggestart. Og åbningen af stadionet "St. Petersburg" fandt sted i slutningen af april 2017.

Kronologi af opførelsen af stadionet "Zenit-Arena"

Opførelsen af Krestovsky Stadium kan opdeles i etaper efter år:

2006 - i år blev det gamle stadion opkaldt efter S. M. Kirov revet ned for den fremtidige opførelse af Zenit Arena.

2007 - Efter at jordarbejdet var afsluttet til delvis nedtagning af bakken, blev den første sten lagt.

Billede
Billede

2008 - Krestovsky-projektet var klar, men i november underskrev entreprenøren og St. Petersborgs byggekomité en aftale om at opsige kontrakten på grund af det faktum, at projektet blev dyrere. Men takket være det faktum, at de nødvendige midler senere blev tildelt ved afgørelse truffet af den lovgivende forsamlings budget- og finansielle komité, blev opførelsen af arenaen genoptaget i slutningen af det samme år.

2009 - i slutningen af dette år blev det afsløret, at Zenit-Arena-stadionet under opførelse ikke opfylder FIFA-standarderne - klagerne drejede sig for det meste om opstillingen af understanden samt konfigurationen af tribunerne. På grund af dette blev konstruktionen på arenaens tredje niveau stoppet, indtil de identificerede uoverensstemmelser i projektet blev rettet.

2010 - Byggeriet blev genoptaget på stadionens tredje niveau takket være en ny generel designer, der foretog de nødvendige ændringer i designet for at overholde FIFA-standarder. Efter at ændringerne blev foretaget i projektet steg Zenit-Arena-området fra 170 tusind til 260 tusind kvadratmeter. Antallet af pladser er også steget. Dette medførte imidlertid en stigning i objektets værdi.

2015 - i august i år blev opførelsen af Krestovsky-stadionet afsluttet med ca. 76%, og demonteringen af det faste tag var afsluttet. Installationen af varmesystemet blev afsluttet i september. Arbejdet var i gang med at installere sæderne samt at dekorere udseendet på arena-standene.

2016 - i marts var Zenit St. Petersborgs beredskab 84%. Facadearbejde var næsten afsluttet, og i december blev arenaen taget i brug.

Gazprom Arena stadion kapacitet

Det nøjagtige antal tilskuere, som Krestovsky kan rumme, er ukendt. Under opførelsen på udviklerens hjemmeside var der imidlertid oplysninger om, at det fremtidige Zenit-Arena-stadion vil have 80 tusind pladser til tilskuere under forskellige koncerter og teaterbegivenheder. Og også 68 tusind tilskuere ved fodboldkampe.

Derudover er det kendt, at stadionet blev besøgt af 81 tusind mennesker i løbet af hockeykampen Rusland - Finland (Channel One Cup).

Gazprom-Arena kan også besøges af mennesker med handicap, for hvilke der er reserveret specielle steder. Så ud af 560 steder for handicappede er 266 steder beregnet til dem, der ikke kan gå og bevæge sig i en rullestol.

Billede
Billede

Placering af St. Petersburg stadion "Zenith"

Stadionet "Zenit-Arena" ligger på Krestovsky Island, hvor stadionet opkaldt efter S. M. Kirov var placeret tidligere. Stadionets adresse er let at huske: Football Alley, Building 1 (St. Petersburg, Rusland).

Anbefalede: