Sådan Slipper Du Af Mælkesyre I Musklerne

Indholdsfortegnelse:

Sådan Slipper Du Af Mælkesyre I Musklerne
Sådan Slipper Du Af Mælkesyre I Musklerne

Video: Sådan Slipper Du Af Mælkesyre I Musklerne

Video: Bækkenbundens muskler 2022, December
Anonim

Det menes, at mælkesyre under særlig intens træning opbygges i musklerne og forårsager smerte og ubehag. Ifølge nyere forskning er dette ikke helt sandt. Under alle omstændigheder kan du prøve at minimere de ubehagelige bivirkninger ved træning.

Sådan slipper du af mælkesyre i musklerne
Sådan slipper du af mælkesyre i musklerne

Instruktioner

Trin 1

Mælkesyre er en konsekvens af glykolyseprocessen - nedbrydningen af ​​glykogen og glukose. Faktisk er det et glukosemolekyle delt i halvdelen. Nedbrydningen af ​​glukose tjener til at danne nyttige stoffer (pyruvater), der bruges som energikilde af muskelceller. Imidlertid dannes et overskud af pyruvat med intens træning på grund af accelerationen af ​​glykolyse, og der dannes mælkesyre fra dem.

På trods af den veletablerede stereotype antyder forskning, at mælkesyre ikke altid er årsagen til muskelsmerter efter træning (ofte en konsekvens af mikroskopiske fiberbrud). Den negative virkning af mælkesyre manifesteres mere i et fald i energiproduktion, vanskeligheder med nerveledning og muskelsammentrækninger. Derfor følges træning ofte af træthed. I mellemtiden er mælkesyre en vigtig energikilde såvel som et udgangsmateriale til syntese af glykogen og glucose. Det bruges primært af musklerne som energibrændstof under intens træning, så det er faktisk nyttigt og nødvendigt. Resten af ​​mælkesyren i nyrerne og leveren omdannes til glukose.

Trin 2

Følg et par regler for at minimere de negative bivirkninger af træning i form af smerte og ekstrem træthed. Først skal du altid varme op i starten af ​​din session ved at varme dine muskler op. Glem ikke også om at strække. Med hensyn til strækning har du brug for det både før og efter din træning. Der skal lægges særlig vægt på at strække de muskler, der har været brugt længst.

Trin 3

Opbyg lasten gradvist, da du er klar til det. Hvis du er nybegynder eller ikke har trænet i lang tid, skal du ikke stræbe efter at straks slå rekorder. Start med korte træningsprogrammer uden forberedelse. Gå gradvist videre til mere intense aktiviteter.

Trin 4

Bliv ikke hængt op af smerte og ubehag. Når du træner, bliver disse ubehagelige manifestationer mindre og mindre. Jo mere trænet en person bliver, jo hurtigere genoprettes hans muskler. Og hvis musklerne nogle gange gør ondt, kan det endda være rart - du ved, at du gjorde et godt stykke arbejde under din træning. Dette er en indikator for, at musklerne udvikler sig og snart bliver stærkere.

Populær af emne.