Hvad Er En Store Bogstav?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er En Store Bogstav?
Hvad Er En Store Bogstav?
Video: Hvad Er En Store Bogstav?
Video: ЧТО ОЗНАЧАЕТ ИГРА NETFLIX SQUID 2023, Februar
Anonim

Den store bogstav er en klassisk teknik, der bruges i traditionel boksning. Dette slag påføres med en baghåndsneven langs den indre bane - med knytnæven vendt mod sig selv. Normalt bruges store bogstaver i tæt kamp og er et kraftigt slag nedenfra og op.

Hvad er en store bogstav?
Hvad er en store bogstav?

Uppercut

Navnet på dette slag kommer fra den engelske sætning, der bogstaveligt betyder "at ramme nedenfra og op." Alle boksere med denne teknik prøver at ramme deres modstanders hage og rammer ofte øjenbryn eller næse. Der påføres også en opercut på kroppen, mens den sigter mod solar plexus. Efterhånden som afstanden mellem boksere stiger, mister oppercut det meste af sin kinetiske energi rettet mod målet. Dette skyldes det faktum, at angriberens arm ikke er bøjet nok ved albuen, hvilket resulterer i, at slaget ineffektivt overfører modtagelseskraften og stiger op til modstanderens bevægelser.

Store bogstaver og kryds i traditionel boksning betragtes som de mest kraftfulde slag, der kan slå en modstander ud fra et skud.

I sin teknik ligner store bogstaver en sidekrog, men den påføres ikke fra siden, men udelukkende nedenfra og op. Derfor kaldes det også et skærehug - sådan terminologi i boksning antyder, at slaget bliver det hårdeste og bogstaveligt talt forbløffende. Og pointen her er ikke så meget i teknikken til at påføre overskæringen nedenfra og op, men i det faktum, at knytnæven efter den kan komme så stærkt ind i kæben, at den vil holde sig fast i hjernen og føre til svær traumatisk hjerneskade. Af denne grund læres fremtidige boksere fra barndommen, hvordan man beskytter sig mod den farligste store bogstav.

Øverste fordele og ulemper

Blandt fordelene ved et slag fra bunden op er dens snig i forbindelse med andre teknikker - fjenden savner det ofte og bliver distraheret af mere åbenlyse teknikker. Når man anvender en opercut med bare knytnæve, er det næsten umuligt at afbøje og ret vanskeligt at blokere - for ufordelagtig position til at manøvrere.

Den utvivlsomme og største fordel er også den målrettede magt, hvormed en store bogstav kan anvendes.

Blandt ulemperne ved store bogstaver er dens dårlige sigte nøjagtighed såvel som den enorme energiintensitet, som en bokser har brug for at slå. Derudover er store bogstaver den sværeste og snigende af alle slag, da det strider mod alle medfødte reflekser hos en person. Af samme grund skal den øverste del øves flere gange længere end andre slag - det tager mindst seks måneder at tilegne sig den indledende evne til at angribe nedenfra. Ellers kan bokser simpelthen glemme ham under kampen.

Populær af emne.