Ishockey-verdensmesterskab 2019: Gennemgang Af Kampen Canada - Frankrig

Ishockey-verdensmesterskabet vinder gradvist fart. Sammen med dette begynder de vigtigste konkurrenter om guldmedaljer at skabe gensidig forståelse i deres hold. Dette er hjulpet af kampe i gruppespillet med hold, der tydeligvis er ringere i klassen. Seerne kunne se en lignende kamp i Kosice udført af det canadiske landshold.

Ishockey-verdensmesterskab 2019: gennemgang af kampen Canada - Frankrig

I den fjerde runde af den indledende fase i gruppe A spillede Canadas landshold mod det franske landshold. Turneringspositionen forpligtede grundlæggerne af hockey til at nærme sig kampen med al alvor, fordi canadierne kun havde seks point i deres aktiver efter tre kampe (to sejre og et nederlag fra værterne for slovakernes mesterskab).

Som forventet startede canadierne kampen aktivt, men i de første minutter kunne de ikke ramme rivalernes mål. Når man spiller i lige kompositioner, holdt det franske landshold med værdighed. Resultattavlen blev ændret for første gang, efter at europæerne fik en sletning. Når de spillede 5 mod 4, havde de canadiske hockeyspillere ikke tid til at skabe farlige øjeblikke, da franskmændene næsten straks forlod igen. I mere end et minut havde det canadiske landshold en føring på to spillere. En sådan fordel fik sig hurtigt til udtryk. I det 9. minut af mødet sendte Anthony Manta pucken i mål for det franske landshold med et nøjagtigt indkast fra højre indkastcirkel.

Det andet mål ventede ikke længe. I det 11. minut af mødet scorede Edmonton Oilers og Maple Leaves-spilleren Darnell Nurse med en strålende aflevering til det tomme net fra Las Vegas fremad og leder Jonathan Marchesso.

I slutningen af perioden tog den unge Tampa Bay Lightning-angriber Anthony Cirelli hovedrollerne i det canadiske landshold. Først ramte kastet af Nikita Kucherovs holdkammerat stolpen, og i det 17. minut, efter at have modtaget en aflevering bag porten, forstyrrede Cirelli stadig den franske målmand for tredje gang. Resultatet 3: 0 til fordel for det canadiske landshold holdt indtil fløjten til første pause.

I modsætning til de canadiske fans forventninger var deres landshold i anden periode ude af stand til at fortsætte franskmændens nederlag. Maple leaf-spillerne angreb, men kunne ikke ramme porten. Derudover tjente oversøiske mestere sletning to gange i perioden. Det franske landshold kunne ikke forstå det første af dem og savnede det endda næsten i et farligt kontraangreb. Europæerne spillede den anden numeriske fordel meget bedre. I det 17. minut af perioden, hvor der var seks sekunder tilbage, før den udviste canadier kom ud, kastede Damien Fleury uimodståeligt i det nærmeste øverste hjørne af målet for målmanden for Canada og Philadelphia Flyers Hart. Resultatet blev 3: 1 til fordel for oversøiske hockeyspillere. Tallene på resultattavlen ændredes først i slutningen af anden periode.

På 3 minutter i den sidste periode var franskmændene i stand til at score deres andet mål. Tyske legionæreuropæere Anthony Resch udnyttede de canadiske forsvarers træghed og ramte porten til Kasper Hart og reducerede kløften til et minimum.

Efter den savnede puck begyndte canadierne at spille mere aktivt. Frugten af dette var Anthony Mantas andet mål i kampen. I det 9. minut af perioden afsluttede angriberen en skal fra en øre til det franske mål. Resultatet blev 4: 2 til fordel for “ahornbladene”. To minutter senere forstyrrede Mark Stone franskmændene for femte gang med et halvzonekast.

I slutningen af kampen begyndte holdspillere ofte at forlade. Det sidste segment af mødet blev spillet af de nationale hold i ulige kompositioner. Resultatet på resultattavlen er ikke ændret. Team Canada vandt deres tredje verdensmesterskabssejr med en samlet score på 5: 2.